Kaotikan), de hamar kiderült, csak a szerepjátékokhoz hasonló, ártalmatlan közösségről van szó.

A történet a hatvanas évekig nyúlik vissza, mikor John Lange filozófiaprofesszor Joh Norman írói álnéven megalkotta a Gort. „A Gor egy kontinens a science fiction világán belül. Sokan szeretnék, ha nem létezne, de ott van” – hangzik az író összefoglalása.

A Gor ókori, földi társadalmi csoportokkal népesült be, mongolok, tatárok, eszkimók, görögök, rómaiak, afrikai törzsek alakították közösségeiket a Naprendszer túloldalán.

A 25 kötetből álló regényfolyam remek felület volt Lange-nak arra, hogy allegorikusan jelenítse meg gondolatait a férfiról és a nőről, céljaikról, az egymáshoz és a világhoz fűződő kapcsolataikról, miközben teljes kultuszt teremtett maga és a Gor világa köré.

Ebből a fiktív világból eredezteti magát az Angliában leleplezett Kaotian szekta is, mely a nőket mint rabszolgákat kezeli. Az akció indulásakor a rendőrség által felderített lakáson a nők egyöntetűen azt állították, önként tartózkodnak ott és önként vetik alá magukat a férfiuralmi rendnek, így a nyomozást hamar felfüggesztették

A „mester”, a rabszolgák ura, a Northern Echo című lapnak azt nyilatkozta, az egész rendszer alapja, hogy elfogadjuk, vannak nők, akik a szolgálatra születtek. Mindent megtesznek, amit a mester parancsol nekik, főznek és takarítanak is. Lee Thompson hozzátette: „sokan azt hiszik, a szervezet a szexualitáson alapul, de a lányok mindent a mesterük kedvéért tesznek. A szexben is szolgálnak, de önként, ráadásul a biztonságra is ügyelünk.”

A Gor világképében a rabszolganők mentesek minden társadalmi és vallási nyomástól, ami a Földön oly erősen dominál, ezáltal szexualitásuk visszatért egyfajta természetes állapotba, ahol a közösülés az evéssel és ivással egyenértékű. A nő nem felelős az erkölcsösségéért, egy mester közelségében azonnal nedves és kívánós lesz, mint ahogy az az állatvilágban is megfigyelhető. Az [origo] cikke

]]>