Jön a Superman II. rendezői változata – talán annyi változtatással ésfel nem használt anyaggal megspékelve, amennyit talán csak A Gyűrűk Urakibővített verziójától szokhattunk meg eleddig.
Richard Donner, a Superman második részének rendezőjét a forgatásimunkálatok 70%-ánál rúgták ki annak idején a produkcióból, aleforgatott nyersanyag pedig az archivumok mélyére került. RichardLester, az új rendező természetesen inkább újraforgatta a filmet,mintsem bármit is felhasználjon elődje munkájából. A Superman rajongókmindig is kíváncsiak voltak arra, milyen is lett volna az eredetiváltozat.
Most újból reménykedhetnek – a tervek szerint 2006-ban jön a Superman Iés II DVD kiadása, a Bryan Singer-féle Superman Returns marketingkampányának részeként. A DVD változat elkészítését pedig Donnerre bíztaa stúdió, így láthatjuk a leforgatott, de be nem mutatott anyagot. Mégnem tudni, hogy egy teljesen újravágott filmet láthatunk-e, vagy pedigcsak az extra korongon tekinthetjük meg a felvételeket. Kapcsolódó: Superman Returns galéria az SFportalon
]]>