Az eredeti Battlestar Galactica és a Sci Fi Channel újrafeldolgozásának két szereplője nem szívleli egymást – Starbuck két megformálója, Dirk Benedict és Katee Sackhoff nem valószínű, hogy együtt szerepelnének a remakeben. Richard Hatch, a klasszikus változat Apolloja időről-időre feltűnik Tom Zarek bőrében az új Battlestar Galacticaban – Dirk Benedict, az eredeti Starbuck nem valószínű, hogy szerepet kapna. Legalábbis ha Katee Sackhoffon, az új Starbuckonmúlik, biztosan nem – nyilatkozata szerint inkább megfontolná asorozatból való kilépést, minthogy együtt kelljen játszania "ősével".
Mint ismeretes, az eredeti sorozat rajongói teljesen megütköztek, amikor kiderült: a Sci Fi Channelen bemutatásra kerülő szériában a Battlestar Galactica egyik főszereplője, Starbuck az új verzióban ezentúl nő lesz. Sackhoff néhány alkalommal találkozott Benedict-tel, és akkoriban még nagyszerű fickónak tartotta – egészen addig, amíg a bemutatót követő hónapokban Benedictnyilatkozataiban igen csúnyán le nem szólta a showt. És nem csak magáta sorozatot, de valamennyi alkotót, köztük a színészeket is. Benedict többek között igen lekicsinylően nyilatkozott az új Starbuckról is.
Sachoff – valljuk be, nem is alaptalanul – viszont igen büszkemind a sorozattal, mind saját munkájával kapcsolatban. Sőt, vissza isdobta a labdát – mint elmondta, ő jóval több időt töltött el a karaktermegformálásával, mint Benedict… ha nem is az évek számát tekintve, dea leforgatott műsor idejének szempontjából mindenképpen. "Sokkal inkábbvagyok Starbuck, mint ő – szóval tömd meg vele a pipádat, és szívd el" – kommentálta a színésznő. Ha az új Battlestar Galactica vetítési idejét nézzük, Sackhoffnak igaza van – mint a héten bejelentették, lesz harmadik évad, így egészen biztosan hosszabb lesz az új sorozat a réginél. Kapcsolódó: Anti-Trek: Battlestar Galactica (ajánló)
BSG – lesz harmadik évad!
BSG képgaléria az SFportalon
BSG fórum az SFportalon
]]>