Eric Idle, a Monty Python-csoport oszlopostagja a hazai közönség előtt sem ismeretlen. A Gyalog galopp, a Brian életevagy az Apócák a pácban című filmek sztárja a Repülő Cirkusz után harminc évvelis bebizonyítja, hogy még mindig a humor élvonalában a helye.

1886}

A Hakni az űrben főszereplője két jövőbeliűrkomikus, Alex Muscroft és Lewis Ashby, akiknek titkos vágya, hogy eljussanaka szórakoztatóipar fellegvárába, a Marsra. Carlton, egy 4,5-es Bowie típusúandroid, a két komikus segédje titokban disszertációt ír a humorról, továbbánem elhanyagolható személy egy Reynolds nevű mikropaleontológus, aki az elmúlttíz perc evolúciós hatásait tanulmányozza, és úgy akar bosszút állni hűtlenbarátnőjén, hogy megszerzi a Nobel-díjat. Ehhez jön még egy hangyányi krimi,csipetnyi romantika, rengeteg humor, és végre választ kapunk a Douglas Adams-inagy kérdésre is: Mi az élet értelme.. Mint minden komikus, Muscroft és Ashby is munkát keres. Leszerződtetik őket aDi Hercegnő nevű intergalaktikus cirkálóra, de valamilyen okból felbontják aszerződésüket. Ráadásul az összes fellépésüket visszamondják a bolygóköziturnéútvonalon. Senki sem tudja megmondani, miért. Még Carlton sem, a 4,5-es BowieMesterséges Intelligenciával Rendelkező Robotjuk, akinek legfőbb gondja a humorértelmének keresése.
Adjunk ehhez a futurista csetepatéhoz egy Brenda Woolley nevű ultradívát, egyingerlékeny terroristakülönítményt, egy narrátort, aki mikropaleontológus(vagyis az elmúlt tíz perc evolúciós hatásait tanulmányozza), és aki rájön,hogy egy tökéletes világban T. S. Eliot visszafelé toalett lenne. Végeredményülegy izgalmas, vicces, egyedülálló sci-fi regényt kapunk. Eric Idle a hat eredeti Monthy Python-tag egyike volt. Számos filmben isfeltűnt. A Monty Python-könyvek szerkesztése mellett írt egy regényt (HelloSailor – Helló, matróz); egy színdarabot (Pass the Butler – Lökd ide a pincért)és egy gyerekregényt (The Quite Remarkable Adventures of the Owl and ThePussycat – Egy bagoly és egy kiscica különleges kalandjai). Los Angelesben él.

 

Kiadó: Gabo
Ára: 2500 Ft-
Terjedelem: 335 oldal

 

]]>