Szeretnél játszani, de nem tudod milyen„foglalkozást” válassz? Vagy vannak elképzeléseid, de nem ismered még alehetőségeket? Vagy egyszerűen csak a skillek felépítésére vagy kíváncsi?Ezekre a kérdésekre szeretnénk most nektek választ adni a Ragnarok Onlinecikksorozat második állomásával, amiben a jobokat és a skilleket vesszük górcsőalá.

1886}

A Ragnarok Online videóelőzetese – kattints a lejátszás ikonra!
(Flash player szükséges hozzá!)

{youtube}ltBSIJFc8_8{/youtube}

Az MMORPG-k egyik legnagyobb mozgatórugója afejlődés, és az, hogy milyen kasztban óhajtasz harcolni a szörnyek hada, vagyéppen egy másik játékos ellen. A Ragnarok Online fejlődésrendszere kicsit eltéra megszokottól, amint az előző cikkben már lefestettünk nektek, ésalapkasztokról is ejtettünk pár szót, de az még csak a jéghegy csúcsa. Minden kasztnak megvannaka saját skilljei, és két továbbfejlődési iránya. Emellett vannak quest skillekis, amiket nem kapsz meg alapból, hanem egy küldetés elvégzése után tanulodmeg, és nem lehet további skillpontokat rááldozni. Meg kell még említenem a Stat-okat(tulajdonságok), amiket baselevel szétlépéskor növelhetünk:

1       Str (erő): a karakter teherbírását, és fizikai sebzésétnöveli

2       Agi (gyorsaság): a fizikai támadás sebességére és atámadás kikerülésének esélyére van kihatással

3       Int (inteligencia): a manapontokat, és a mágikussebzését növeli

4  Dex (ügyesség): a fizikai támadás pontosságát és avarázslatok megidézésének gyorsaságát növeli

5       Vit (életerő): az életerőpontokat növeli, éshozzáadódik a védelemhez

 
Mivel elég nagy a repertoár jobokból, és azok másodikfejlettségi szintjéből, ezért mindegyiknek egy külön cikket szentelünk.

Swordman:
Alap harcos, karddal, nagy sebzéssel, és jóvédelemmel. Azoknak ajánlom, akik szeretnek a csata kellős közepébenheveskedni.
 
Képességei:

1       Bash / Erőütés: A swordman képes egy zúzó csapást mérniaz ellenfélre. A támadás sebzése függ a karakter alapsebzésétől és a skillszintjétől.

2   Magnum Brake / Kitörés: A swordman egy kevés életerőfeláldozásával képes robbanást kelteni, ami a körülötte lévő ellenfeleketsebzi. Ezután 10 másodpercig a fegyvere tűz alapú sebzést kap.

3  Endure / Edzettség: A képesség védelmet biztosít asebzés által okozott hátralökődéstől, és képességmegszakítástól.

4    Provoke / Provokálás: A swordman „felidegesíti”ellenfelét, ezáltal magára vonva a figyelmét. Előnye, hogy az ellenfele védelmecsökken, de sebzése megnő.

5       Sword mastery / Kardforgatás mesterség (passzív): anevéből kifolyólag, az egykezes kardok és tőrök használatát segíti elő azzal,hogy növeli az általuk bevitt sebzést

6   Two-handed sword mastery / Kétkezes kardforgatásmesterség (passzív): egy az egyben ugyanazzal a tulajdonsággal bír, mint aSword mastery, csak ez a kétkezes kardok használatához hasznos.

7    Increase HP Recovery / Megnövelt életregeneráció(passzív): egy nagyon hasznos skill, ami az életregenerációt növeli meg,másodpercenként a skill szintje által meghatározott mennyiséggel, de csakakkor, ha állsz, vagy ülsz.

8     HP Recovery While Moving / életregeneráció mozgásközben (passzív, questskill, 36-os Joblevel szükséges hozzá): mikor a karakterül, gyorsabban regenerálódik az életereje. Ezt a képességet ülteti át a skill amozgásba. FIGYELEM: a skill nem kombinálódik az előző skillel!

9      Fatal Blow / Végzetes Csapás (passzív, questskill,30-as Joblevel szükséges hozzá): A képesség a Bash-t ruházza fel azzal atulajdonsággal, hogy százalékos eséllyel elkábítja az ellenfelet találatkor.

10 Bersek / Őrjöngés (passzív, questskill, 30-as Joblevelszükséges hozzá): Ha a swordman-nak 25% alá megy az életereje, akkor úgymondbedühödik. Ez a játékban úgy valósul meg, hogy Provoke állapotba kerül.

A swordman két advenced job-ja a Knight/Lovag és aCrusader/Keresztes lovag. Mindkettő a gyengék megsegítésének, a gyámoltalanoktámogatására, és jó védelmére szenteli életét. Persze ez nem akadályozza meg ajátékost abban, hogy rossz útra térjen, és mindezek fordítottját vigye végbe.

Knight:
Képességei leginkább a kétkezes kardra vanoptimalizálva, de a lándzsa használatát sem veti meg. Emellett PecoPeco-t ismeglovagolhat (A PecoPecóról a cikk végén találsz információt).

Képességei:

10   Bowling Bash / Többszörös erőütés: a Knight a célpontrahatalmas erővel mér ütést, ezáltal sebezve a mellette lévőket is. 1 másodpercigtart ellőni, és megint 1 másodpercig várni kell, mire újra lehet használni.

11 Counter Attack / Ellentámadás: Kivédi az ellenféltámadását, és automatikusan visszatámad.

12   Two-handed quicken / Kétkezes gyorsítás: Egészegyszerűen a kétkezes kardforgatás támadási sebességét növeli meg.

13  Spear mastery / Lándzsa mesterség (passzív): a lándzsahasználatát segíti elő plusz sebzéssel. Fontos: a lándzsa képességek csakPecoPeco lovaglás közben működnek.

14 PecoPeco ride / PecoPeco lovaglás (passzív): a lovag képesmeglovagolni egy PecoPecót. Hátránya, hogy lassul a támadásának sebessége.

15 Cavalier Mastery / Lovas harc mesterség (passzív): Ezképesség adja meg a szükséges plusz sebességet a támadáshoz, mikor a lovagPecoPecón lovagol.

16   Brandish Spear / Forgó lándzsa: Hasonló mint a MagnumBrake, csak ez lándzsával. A lovag a körülötte lévő ellenfeleket sebzi, ésellöki magától.

17  Pierce / Szúrás: a lovag, a szörny méretétől függően,képes több támadást bevinni egymás után. Mindenütés 200%-al nagyobbat sebez.

18  Spear Boomerang / Lándzsa Bumeráng: A lovag eldobja alándzsáját, akár egy bumerángot.

19  Spear Stab / Lándzsa Szúrás: egy nagy erejű támadás,mely egy ellenfélre hat, és ellöki magától.

 Crusader (továbbiakban kl. mint keresztes lovag)

A hit által vezérelt lovag. Különbség a lovagtól,hogy egykezes kardokat és pajzsot használ, és képességeinek nagy többsége iserre alapoz. Természetesen ő is tud lándzsát használni, és PecoPecón lovagolni.(a PecoPeco lovagláshoz szükséges két Mastery-t is megkapja.) Emellettrendelkezik papi mágiával is, és így a csapat védelmére nagyszerű.

Képességei:

20   Holy Cross / Szent kereszt: a kl. kétszer vág aka rdjával, kereszt alakzatban.

21 Grand Cross / Hatalmas Kereszt: megidéz egy keresztet aföldön, ami sebzi az ellenfelet, de önmagát is.

22 Guard / Védekezés: a kl. védekező helyzetbe áll, nemtud mozogni, de nagyobb eséllyel védi ki a támadásokat.

23  Shield Boomerang / Pajzs Bumeráng: e képességhasználatakor a kl. ugyanúgy eldobja a pajzsát, mint a lovag a lándzsáját.

24   Shield Reflect / Tükör Pajzs: ne tévesszen meg a neve,nem az arcképedet tükrözi vissza, hanem a sebzést a támadóra.

25   Smite / Sújtás: a kl. a pajzsával támadja ellenfelét,így hátralöki, és esélye van arra, hogy el is kábítja azt.

26 Defending Aura / Védelmező Aura: az aura megvédi atávolsági támadásoktól használóját.

27   Resistant Souls / Lelki ellenállás: a csapat minden tagjának megnöveliaz ellenállását a Démoni és Szent sebzések ellen.

28  Sacrifice / Önfeláldozás: a csapat egyik tagjára hat.Mikor a kl. ezt a képességet használja, akkor a csapattagja helyett ő szenvediel a sérüléseket.

29   Demon Bane / Démoni Veszedelem: megnöveli a kl.sebzését a démonok ellen

30  Divine Protection / Szent Védelem: megnöveli a kl.védelmét az élőholtak és démonok ellen

31   Faith / Hit: megnöveli a kl. életerejét.

32   Heal / Gyógyítás: a kl. képes elsajátítani agyógyítást.

33  Cure / Kikúrálás: a kl-nek megvan az a képessége is,hogy a mérget eltávolítsa a csapattársának szervezetéből.

34   Spear Mastery / Lándzsa képesség: lásd a lovagnál.

35   Spear Quicken: ua. mint a lovag Two-handed Quicken-je,csak lándzsára.

 

PecoPeco:
A PecoPeco a Ragnarok világának egyik lénye.érdekessége, hogy a feje olyan, mint egy papagáj, a teste pedig egy struccéhozhasonlítható. Midgardban ezeket a lényeket megszelídítették, és a lovagok éskl-ek ezeket használják szállítóeszköznek.

]]>