Ha beülsz a moziba, és végignézel egy rossz filmet, vagy kiveszel a kölcsönzőből egy DVD-t, és elalszol rajta este, akkor nem kell mást tenned, csak utána megnézned a Bazi nagy film című alkotást, és annak fényében még a legpocsékabb film is aranyosan csillog, és a legpocsékabb színészek is a Broadway csillagaivá válhatnak. Ez az igazi borzongás, nem az Ómen sorozat vagy a japán horrorok.

Borat paródia - lehet felizgulniHa kioperálják a fél agyadat, vagy a háromnegyedét, és csendesen vegetálsz otthon az ágyban, esetleg magad alá is csinálsz az ösztönlét nevében, akkor talán élvezni tudod a Bazi nagy filmet. Nem tudni, kinek készült ez az alkotás, a szellemileg visszamaradottaknak, a genetikai nyomorékoknak vagy az átlag-amerikainak, egy azonban biztos: csak olyanok számára élvezhet?, akiknek az IQ-juk nem lép túl a kábé harmincon, vagy a tengerentúlon a fegyvertartást támogatva a republikánusok mellett szavaztak és két ttével írják azt, hogy Al Gore. Itthon ennek az állatfajnak nincs megfelelője, legfeljebb a lipótmezei nyilaszászlós kordonbontó kormánypárti titkosügynök jegyellenőr. A film brutális. Szörny?. Azt hiszem, rosszul fordították le a „humor” szótamerikai-angolra. Mintha egy galaxis választana el minket, nem egyóceán. Az első öt perc után azon töprengtem, ha egy átlagmozi 80-90 perces, akkor a vetítés végén már lesz a szomszédos étteremben konyha, így legalább megebédelhetek. A hatvanadik percben az órámra pillantottam, miért is tart már két órája a film. Csalódtam. Ekkor negyvenedszer. Tíz perc múlva megint csalódnom kellett: vége volt a filmnek, és nem volt még a szomszédban konyha. Kénytelen voltam hazamenni, és magamnak kaját csinálni. Charlie és a csokigyár - rosszabb, mint az eredeti
A program innentől nem rossz, mert egészen jól főzök. Mondok egy példát. Fogj egy sertésoldalast! (Célszerő ismerős hentesnél venni, mert az összes többi át fog verni.) Dörzsöld be sóval, és rakd félre! Vágj apróra vöröshagymát, keverd el csíp?s pirospaprikával, aprított köménnyel (én nem szeretem, ezért csínján bánok vele), borssal, mézzel! Ezzel a sós oldalast dörzsöld be, de alaposan, majd tedd h?t?be! Aludj rá egyet! Másnap olajjal locsold meg, tedd tepsibe, önts alá vizet, takard le alufóliával és süsd közel egy óráig. Persze kell locsolgatni is. Egy villanás James Bond - sajna szex nélkülén zöldségköretet szeretek hozzá tálalni, egyrészt egészséges, másrészt tényleg jól passzol. De a héjában sült krumpli is finom. Ha a hús kész, a pecsenyeolajat s?rítsd be paradicsompürével, piríts benne lisztet, és ízesítheted sóval, borssal. Egy-két deci víz nem árt neki hígításnak. Tálalni vörösborral, gyertyával. én imádom ezt a kaját, akárcsak a jalapenós csirkét. Na, ha én tudtam volna, hogy ennyire iszonyú a film, előző este bepácolom az oldalast, legyen legalább ennyi örömöm az életben. Azért is adtam meg ezt a receptet, hogy te ne ess abba a hibába, amibe én! Készülj fel, és legalább egy jót kajálj utána! Jó mozizást, jó étvágyat!

 

Kapcsolódó blogbejegyzés:

Epic Movie – Bazi nagy film = bazi szar film – Merras bejegyzése 

 

A Regency Entertainment bemutatja a Monarchy Enterprises S.a.r.l. produkcióját
Jason Friedberg filmjét
„EPIC MOVIE”
Szerepl?k: Kal Penn, Adam Campbell, Jennifer Coolidge,
Jayma Mays, Faune Chambers, Crispin Glover
Producer: Paul Schiff. Executive producer: Arnon Milchan, Rodney Liber.
Fényképezte: Shawn Maurer
Vágó: Peck Prior. Látvány: William Elliott.
Zene: Edward Shearmur. Rendezte: Jason Friedberg Színes amerikai film, 2006

]]>