A Sci Fi Channel ugyan még nem jelentette be, hogy rendelnek-e negyedik szezont a Battlestar Galactica sorozatból, a SyFyPortal.com tudósítója szerint mégsem kell nagyon aggódnunk a folytatás miatt. Mindezt David Howe, a csatorna alelnökének egy interjúban tett válaszára alapozza.

 

David Howe az iFMagazine számára tett interjújában tért ki a Battlestar Galactica sorsára: mint elmondta, azért nem jelentették be még hivatalosan a 4. szezont, mert csak. Bővebben: minden tévécsatornának van egy rendes munkamenete, időbeosztása, ahogy ezeket a típusú döntéseket meghozzák, és a megszabott határidőig várnak a döntéssel és annak bejelentésével. Ha még nem érkezett el egy döntés határideje, akkor egész egyszerűen nem döntenek – miért tennék meg? "Úgy gondolom-e, hogy a Battlestar Galactica vissza fog térni? Meglehetősen bizonyos vagyok benne, hogy vissza fog térni" – mondta. Ezt természetesen még mindig nem vehetjük hivatalos bejelentésnek, inkább egy magánvéleménynek.

Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy egy jó darabig várhatunk a Caprica című spin-off sorozatra – egy Sci Fi Channel berkeiben dolgozó informátor szerint bárki, aki 2008-nál korábbra várja az új showt, az ámítja magát. A Battlestar Galactica a téli szünetet követően vasárnapi időpontban tér vissza, az este másik műsora egy új sorozat, a "The Dresden Files" lesz. A csatorna vezetése reméli, hogy ez a lépés javítani fog a nézettségen, ami nyilvánvalóan a fő döntési szempont az új megrendelés tekintetében. Mindenesetre a vezetők közül is volt, aki kijelentette, hogy sokkolná, ha a Battlestar Galactica stábja nem kapna újabb évadra megbízást.

Kapcsolódó: 

Remi Aubuchon a Battlestar Galactica: Caprica sorozatról

Lucy Lawless interjú

Battlestar Galactica szerepjáték  

]]>