Anime-rajongók figyelem! Nem maradtok „éhesen”nyáron se, ugyanis idén a Magyar Anime Társaság szervezésében július 15-énmegrendezésre kerül Miskolcon a Nyári AnimeCon. Remélem, sokan tudtok már róla,és már beírtátok a naptárba. Azok számára, akik még nem értesültek róla, vagynem is ismerik az ilyen rendezvényeket, itt egy kis kedvcsináló.


Tömérdek program várja az érdeklődőket és avállalkozó kedvűeket. Többek között a már hagyománynak számító CosPlay verseny,ami tulajdonképpen egy jelmezverseny, csak itt nem filmekből, történelembőlismert személyek, vagy névtelen katonák, kalózok stb. vonulnak fel, hanemmindenki, aki jelentkezik, a kedvenc anime-karakterének öltözik be.


Verseny verseny hátán terem a fantáziatermőföldjén, ezért akik mondjuk nem olyan jók jelmezvarrásban, hanem inkább ajátékgépek előtt töltik szabadidejüket, azoknak is kedveskednek a szervezők,mégpedig a KONZOL névre hallgató, nevéből adódóan konzolos, vagyis videojátékosverseny is lesz, ahol Playstation2 ©-n mérhetik össze tudásukat a játékosok, mégpedig a Tekken 5 c. játékkal.Emellett lesz Devil May Cray 3,szintén Playstation 2 ©-n, de ez nem verseny szinten.

Szintén verseny: mégpedig rajzverseny is lesz,ami, mint a CosPlay, már tradíció. Helyben rajzolás lesz, szóval nem kellbíbelődni az előre elkészített rajzokkal, hanem csak nevezni kell, és otthelyben alkotni. Persze a versenyre való nevezés nem kötelező, ha csakrajzolgatni szeretnél.

Megtalálható és kipróbálható lesz, az olyhíres japán DDR (Dance Dance Revoluton) „játék” is, ami tulajdonképpen egytáncszőnyeg, és akik már jártasabbak benne, azoknak (na, vajon mi?) verseny islesz.

Mit ér egy AnimeCon japán zene nélkül?Majdnem, hogy semmit. Ezért a szervezők – a Sakura Party után felbuzdulva –biztosítanak Karaoke-t, és most verseny (!) is lesz belőle J

Esti programként, július 15-én lesz J-RockParty is, ami független a Con-től, ezért külön belépő kell hozzá, de megéri.

Aki 16-án is maradna, és érdekli Miskolc, vagyegyéb szabadidős programok, ne keseredjen el, hiszen ez a nap a fakultatívpihenés napja. A szervezők igény szerint szerveznek városnézést is, és hasonlópihentető, érdekes programokat.

Ezen rengeteg verseny és rendezvényhelyszínéül a Tudomány és Gazdaság Háza szolgál Miskolcon.

A szervezők gondoltak azokra is, akik nemakarnak minden nap vonatozni, hanem kényelmesen szeretnének odaérni, ezértintéztek szállást is, amit érdemes előre lefoglalni 14-e estére. Persze aki15-én éjszakai bagoly szeretne lenni, azok erre a napra is foglaljanak szállást,és akkor biztos, hogy semmilyen gond nem lesz az utazással, mert másnapkényelmesen haza tud vonatozni, vagy kocsikázni. J

és akinek mindez nem elég, azokelőrendelhetnek Conrajongói pólót is a rendezvény oldalán

Minden programról, versenyről, a versenyekrevaló jelentkezésről, szállásról és az odajutásról bővebb, részletesebb leírásta rendezvény honlapján találhattok

]]>