Egyszer volt, hol nem volt…kezdhetném a Sátortábor történetét. Kezdhetném így, hiszen akár mesébeillőnek is tekinthetnénk, ahogy a rendezvény megszületett, egy vicceselszólásból. Aztán kezdhetném azért is így, mert a tábor a mesélésről szól. Nonem csak és kizárólag a szerepjátékról, hanem egymás véleményéről, öröméről,bánatáról.



Ha most egy napilap újságírója akarnék lenni néhány gondolaterejéig akkor azt írnám; „Lelkes és kreatív fiatalok a Bakony egy kis eldugottcsücskében furcsa hobbit űznek, miközben kikapcsolódnak, és élvezik aháborítatlan természet szépségeit.” De ez ugye elég propagandaszöveg. Azigazság az, hogy adott volt néhány lelkes ember, akik ki akartak kapcsolódni ésbepótolni az év közben kimaradt szerepjátékot. Ezek a srácok kerestek együrügyet arra, hogy miért játszanak („Tudod Drágám/Anyuci/Mami itt van ez atábor és én szervező vagyok, muszáj ott lennem!”) és megszervezték aSÁTORTÁBOR-t. Ekkor még nem volt számozás, hiszen egyszeri mókának indult,Pátkán, a tóparton, sátrakban. A meglepetés nem volt kicsi, amikor a rendezvényvégére kiderült hogy közel negyven résztvevőt számláltak. Azt hiszem talánmegbocsátható, hogy ezek után felmerült a folytatás lehetősége…

A tábor idén ünnepli jubileumi 3. születésnapját. Amotiváció mit sem változott, beszélgetés, játék. A hangulat adott, de hogyjobban elképzelhető legyen, gondold végig, összehozol hasonló érdeklődésűembereket, összedobjátok a pénzt a kiadásokra (ja itt a szervezők isfizetnek!), leszerveztek néhány vendéget, legyen az íjász, író vagy amatőrfilmes, megveszitek a szükséges kaját – igen, a folyékony részét is – és megrendeliteka jó időt a kitűzött időpontra.

Ilyen egyszerű volna? Azt hiszem igen…

Mindazonáltal mivel senki sem profi rendezvényszervező, ésmég sosem csináltunk ilyesmit, előfordulhatnak problémák, de mivel aki beteszia lábát, rögtön tudja hogy miről van szó (értsd, móka, kacagás, és játék) eznem okoz problémát, mindenki segít ahol tud.

A szervező ebben a táborban az az ember, aki tudja mi leszaz ebéd holnap, aki jobban ismeri az erdőt a tábor körül, aki főz és kitakaríta tábor végén, na és persze a tábor Versenymodulját megírja, és lemeséli.

és a modulok… Hát aki már próbálta az tudja mivel állszemben, aki nem annak nem akarom lelőni a poént. A színvonalért olyan nevekfelelnek, mint: … hát igen rájuk itt ne számíts. Van helyettük azonban egyolyan szerzőgárda, akik mögött összesen vagy másfél évszázad játéktapssztalatáll, és az sem véletlen hogy ők még a mai napig mesélnek, írnak, játszanak.

Az idei táborban sem szívesen (azazhogy dehogynem) lennék aszenvedő játékosok helyében, de azért kikapcsolódásképpen idén is lesz másprogram is. Megtartjuk a szokásos hétpróbánkat (futottál már félvértben, 40fokban, hegynek felfelé?), lesz egy túlélőtúrával kombinált számháború (kigyűjt több kullancsot, különdíjjal), szalonnasütés (hagyma, csajok) és játék,ami csak kifér a csövön!

Tehát julius 27-én reggel szedd a sátorfádat és utazz el Bakonycsernyére,szállj le az első buszmegállóban, igyál egy sört, bandukolj dél felé 3 km-t, azelső háznál vegyél egy erős balkanyart, és már ott is vagy.

és hát hogyan is zárhatnék le egy ilyen történetető

Boldogan éltek míg…

…nem találkoztak újra a következő SÁTORTÁBORBAN!

Weblap: Sátortábor III.

Kapcsolódó anyagok:

]]>