Két európai díjas sci-fi szerző egy csomagban!

F. Tóth Benedek idén megkapta az Európai Science-Fiction Társaság Bátorítás Díját, mely a legjobb elsőkönyves sci-fi szerzőknek jár – Szélesi Sándort pedig a 2007-es év Legjobb Európai SF Szerzőjévé választották.

Emiatt a két európai díjas magyar sci-fi író kötetét korlátozott ideig kedvezménnyel rendelheted meg, közvetlenül a Graal Könyvek Kiadótól.


Szélesi Sándor: A csonkolás művészete
F. Tóth Benedek:
Mellékhatás
A két kötet együttes ára könyvesboltban 4160 Ft lenne – tőlünk most 20% kedvezménnyel, 3330 Ft-ért megvásárolhatod őket. A Graal Könyvek Kiadó ráadásként most még a postaköltséget is átvállalja!
4160 Ft HELYETT 3330 Ft + ingyenes házhozszállítás
Az akció határideje: 2007. október 25.
Szélesi Sándor: A csonkolás művészete címlapSzélesi Sándor: A csonkolás művészete
A kötet novelláinak egyik közös erénye az, hogy mentesek a szájbarágós magyarázatoktól. A napjainkban még nem létez? (vagy nem megszokott) herkentyőket, elképzeléseket könnyed természetességgel mintegy megemlíti bennük az író, így egyetlen alapötleten sem érz?dik erőlködés, még kevésbé erőltetés.
Kollárik Péter, sci-fi blogger, fordító

A fasiszta Magyarország első Mars-utazója, az egri borok után nyomozó uniós kommandósok, az öccsüket genetikailag átszabó gyerekek, Athos, Portos és Aramis phaserkarddal, a barátnőjével Rómában szórakozó ördög – mind-mind szereplői Anthony Sheenard novelláinak, amelyekből egy kiemelt válogatást tesz le a Graal Könyvek Kiadó az SF-et kedvelő közönség elé A csonkolás művészete címmel.
A szerző fantasztikummal kapcsolatos hitvallását követve a válogatásba került novellák nem mindegyike science-fiction ugyan, de összeköti őket, hogy a sajátos, szórakoztató stílusú felszín alatt alapvetően a gondolkodó értelemhez szólnak.
Galaktika Magazin, 2007. február, 203. szám, Bécsi József kritikája

A Graal Könyvek Kiadó Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) novelláiból jelentetett meg egy kivételes válogatást 2006 karácsonyára. A tizennégy írásból álló antológia bepillantást nyújt egy alternatív magyar történelembe, a közeli Hold gyarmatosítása során adódó problémákba, de olvashatnak távoli világokról, idegen fajokról és civilizációkról is, melyek ismerkednek az emberrel vagy éppen az ember ismerkedik velük. A szerző 1997-ben publikálta első regényét Városalapítók címmel, amiért egy évvel később Zsoldos Péter díjat kapott, akkor először, azóta pedig még kétszer: Sötétség előtt című regényéért (2005) és a Galaktika magazinban közölt Galileo című novellájáért (2006). Novellistának tartja magát, az elmúlt években több tucat tudományos-fantasztikus, misztikus novellát vagy fantasy-írást tett le az olvasók elé. Most megjelenő antológiájában biztos kézzel vezeti át olvasóit a múlton és a jövőn, írásaiból nem hiányzik a humor és az irónia, de a tragédia sem.A csonkolás művészetében olvasható novellák mindegyike magán viseli a szerző meghökkentő világlátását, és mélyen emberi gondolkodását. Ha megdöbbennének olvasás közben, gondoljanak bele: miért lenne más a jövő embere, mint a mostani? Az emberiség nem mindig a legtökéletesebb válaszokat adja felmerülő problémáira. Több írást is Pablo Neruda verseskötete, a Kérdések könyve ihletett.

F. Tóth Benedek: Mellékhatás borítóF. Tóth Benedek: Mellékhatás
F. Tóth Benedek a gyarló jellemek alapos ismerője. Feszültséggel teli szövegeiben, fantáziájának szövevényes világában hol idegeket borzolva, hol szelíd humorral, de biztos kézzel vezeti az olvasóját – egyenesen a csapdába, amely minden történetében ott lapul.
Kultura.hu

A világ legkövérebb emberének fogynia kellene, de ha lefogy, oda a hírneve, a pénze, az élete. Férfi és női hajak, amikre egy titkos szervezetnek szüksége van. Egy élő showműsor, amelyben egy falu sorsa a tét, és egy másik show, amelynek résztvevője felforgatja az egész bolygó társadalmi és politikai rendjét. Egy öngyilkosjelölt, akinek felajánlják a halál ezer formáját, csak választania kellene. Egy referenciakutató, referenciaélettel és referenciahalállal. Öt, autóbalesetet szenvedett fiú és egy különleges bál borzongató története. És végül egy magas, szikár alak, amint az ablakból figyeli az életet… De vajon milyen életet is figyelő

Az avatott tollú szerző évek óta publikál különböző sajtóorgánumokban, ám most elérkezett az idő, hogy önálló kötettel jelenjen meg. Biztos kézzel vezet bennünket a fantasztikum és a misztikum mezejére. Írásai örvénylenek, folyamatos mozgásban vannak, a feszültség kitapintható minden sorukban. Beszippantják az olvasókat, akik azon veszik észre magukat, hogy a jelenbe vagy a jövőbe vetett hitük meginog, és felteszik a kérdést: megeshet ez velünk?
A profin megírt történetek a klasszikus scifi és a groteszk, abszurd fantázia egzotikus keverékei, és a szerző biztos kézzel kalauzolja el az olvasókat egy nagyon különös világba.
[…]
Remélem, hogy F. Tóth Benedekkel többször találkozhatunk majd az újságlapokon kívül is, mert a magyar scifi irodalomnak szüksége van az erősítésre.
Index.hu – Könyvesblog

Megrendelési lehetőségek:

PayPal fizetés

E-mailes megrendelés: megrendeles@graal.hu Az e-mailbe kérjük leírni – a megrendelő nevét – a postázási címet – a darabszámot – Áfás számla igénylésének esetében a számlaadatokat (vállalkozás neve, adószám, vállalkozás székhelye) Kérjük, a kötetek összegét rózsaszín postautalványon a következő címre adjátok fel: Mithgard Media KFT.
Budapest,
Kiskorona u. 14.
1036. A közlemény rovatba mindenképpen írjátok be: Graal könyvcsomag.]]>