Az SFportal az alábbiakban (elsőként) Mórócz Tibor, a Tuan Kiadó vezetőjének nyílt levelét közli. A Tuan tavaly licensz alapján nyáron vette át a M.A.G.U.S. világához kapcsolódó regények kiadását – azonban néhány héttel ezelőtt Bogdán Miklós, az Inomi KFT. tulajdonosa eladta nekik a jogokat is.
{mosgoogle center} Kedves olvasók és M* rajongók! Ezt a bejelentést csak később, a M.A.G.U.S. – WOW találkozón (2006. március 19.) akartuk megtenni, de itt az ideje, hogy a sok találgatásnak elejét vegyük. Az utóbbi két regényt a Tuan adta ki a megfelelő kiadói jogokat az Inomi-tól szerződéssel licenszelve. Nevezhetjük ezt egy fajta próbakörnek is, ahol kiadónk felmérte, azt, hogy érdemes-e még a M*-al üzletileg foglalkozni. Miután számításaink alapján a két kiadott M* könyv az összes közreműködő munkadíjának és a nyomdaköltség kifizetése után nem termelt veszteséget, kiadónk megállapodott az Inomival és Mr.X-el, hogy megvásároljuk a kiadói jogokat. Igen, rendelkezünk kiadói tervekkel, és szándékozunk gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani a műfaj meghatározó személyiségeivel. A M* megfelelő felvirágoztatását nagy mértékben akadályozza még a pereskedés (minket is bepereltek), ami a „M.A.G.U.S. avagy a kalandorok krónikái” szóvédjegy birtoklásához és használatához kapcsolódik. Ezt áthidalva találtuk azt a megoldást, hogy pillanatnyilag, míg a jogállás nem tisztázódik a hivatalosan bejegyzett „Wayne Chapman Hetedkori Krónikái” logóval és jelzéssel kerülnek kiadásra a M* kiadványok. Remélhetőleg a tisztelt szerzőknek nem lesz ellenvetése a világot megálmodó és megteremtésében központi szerepet vállaló közismert író nevével fémjelzett megjelenés ellen. Mint ahogy feljebb írtuk, ez nem egy elsősorban üzleti érdekű beruházás számunkra. Sokkal inkább a fantasy és ezen belül is M* szeretete sarkall minket. Néhány fontosabb hír a terveinkkel kapcsolatban (ez még nem bejelentés mindössze egy-két fontos információ kiszivárogtatása):
 – Wayne Chapman támogatja a kiadó tevékenységét, oly annyira, hogy hosszú szünet után a Keleti szél történet befejezése mellett döntött. Az íróval egyeztetett terveink szerint még az idén könyv formájában meg fog jelenni a második rész.
Jan van den Boomen-t kértük fel a Szerepjáték rész koordinálására.
Alan ’O Connor szakértőként működik velünk együtt.
Max munkái is láthatóak lesznek majd kiadványainkban.
A fent említett nevek nem kizárólagosak, a teljesség igénye nélkül említettük meg őket, nyitottak vagyunk bármilyen kölcsönösen előnyös és produktív közreműködésre írókkal és más alkotókkal. Tervezünk továbbá:
– Szerepjáték kiegészítőt idei megjelenéssel.
– Új, ingyenes szabálykönyvet a régi alaprendszerre (K100) támaszkodva, hogy a szerepjátékot újra mozgásba hozzuk.
– Három vagy négy új megjelenésű regényt és több újrakiadást is. Tisztelettel kérjük hát a M* rajongókat és olvasókat, hogy fogadjanak minket bizalommal, mert munkánkat az ő kedvtelésükért és szórakoztatásáért végezzük.

Tuan Könyvkiadó
Mórócz Tibor, a Tuan Kiadó vezetője a március 19-i Átjáró Találkozásokon 13.00-tól válaszol az olvasók kérdéseire a kiadó terveivel kapcsolatban. Kapcsolódó anyagok és fórumok: A II. Tenger Farkasai és I. World of Warcraft találkozó programja
M.A.G.U.S. fórum az SFportalon

]]>