Stan Lee, a képregénykiadás nagy öregje aktívabb, mint valaha. Új kiadójával, a Pow! Entertainment nevű céggel közösen nagy terveik vannak: a képregénykiadáson túl tévés és mozis projectekbe is belevágják fejszéjüket – mindezt még idén. {mosgoogle center} Miért vonulnék nyugdíjba? – kérdezi nevetve Stan Lee. – Ezt szeretem csinálni. Amikor az emberek nyugdíjba mennek, akkor azt mondják: „Végre azt tehetem, amit szeretnék.” én szerencsés vagyok, mivel nem kell nyugdíjba vonulnom ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretek.
és valóban, erre az évre is sok élvezetes munkát tervezett be magának Lee. A Pow! Entertainment új karaktereket fog alkotni, új ötleteket dob be – nem kizárólag a képregényekre fókuszálva. Ezeket alapnak szánják tévés, mozifilmes, DVD-s tervekhez, illetve számítógépes játékokhoz. Sőt, mint Lee őszintén megvallja, maguk a képregények bizony a lista hátulján kullognak. Két új karakterről már lehultt a lepel: míg a The Condor (A keselyű) bemutatja az első latin-amerikai főhőst, addig a Mosaicban egy színésznő lesz a főszereplő, aki képes valóban átváltozni bármilyen szerephez. Kettejüket egy-egy animációs DVD-n láthatjuk majd. A Playboy alapítója is fel fog tűnnik – Hugh Heffnert ezentúl nem csak mint a magazin alapítóját ismerhetjük, hanem a Heffner’s Super Bunnies rettenthetetlen, igazságkereső bűnüldözőjét is.
Nem ő az egyetlen híresség, aki új életet kezdhet, mint képregényhős: a híres-neves Beatles egykori tagja, Ringo Starr is szuperhősként inkarnálódik majd egy animációs filmen. Humor, zene és vad kalandok – ennyit árult el Stan Lee a filmmel kapcsolatban. A karakter hangját természetesen maga Ringo Starr fogja adni, sőt, talán még énekelni is hallani fogjuk. Mint Lee elmondta, meghallgatták a sztárt, aki még mindig képes énekelni… Mint már az SFportalon korábban is írtunk róla, filmes tervei is vannak Lee-nek: a Lightspeed (Fénysebesség) a Sci Fi Channelen kerül adásba. Ez azonban csak az első szuperhős tévéfilmje lesz a Pow!-nak, két másik – egyelőre konkrétan meg nem nevezett – tévéfilmes terve is van a cégnek. A Sci Fi Channelen pedig egy szuperhősös valóságshow is el fog indulni hamarosan. Nem csak kis képernyőre, de nagyvászonra is megálmodtak már egy történetet: A Gyűrűk Ura trilógiával kaszáló New Line Cinema partnerségével remélik, hogy sikerül elkészíteni első mozifilmjüket. Mivel ez még csak tervezési fázisban lévő project, Lee nem volt hajlandó többet mondani róla, akárcsak egy másik lehetőségről sem. Ennek a másik tervnek a főszereplője az a Michelle Rodriguez lenne, akit a Lost – Eltűntek második évadában láthatunk majd, mint Ana-Lucia megformálóját. Ebből a történetből nem csak film, de videójáték is készülne. Mozgalmas éve lesz Stan Lee-nek, az biztos – de a képregények rajongói is kapkodhatják majd a fejüket a sok újdonság láttán. Kapcsolódó anyagok és fórumok: Ki akar szuperhős lenni – Stan Lee valóságshow a Sci Fi Channel műsorán
A Heroes – Hősök lesz a Lost – Eltűntek kihívója?
Lightspeed – szuperhős mozi a Sci Fi Channelen Tévés fórumok az SFportalon
]]>