A Gamingreport jelentése szerint szerepjáték készül a Sci Fi Channel-féle Battlestar Galactica tévésorozat alapján. A fejlesztő a Margaret Weis Productions lesz, aminek a Serenity szerepjátékot is köszönhetjük.

1886}"Amikor megalapítottuk a cégünket, akkor elköteleztük magunkat a karakter-, és történetközpontú szerepjátékok iránt" – nyilatkozta Margaret Weis, akinek a neve itthon a Dragonlance sorozat szerzőjeként vált ismertté. A Battlestar Galactica világa pedig kifejezetten jó táptalaja lehet egy ilyen játéknak, hiszen "a dráma és a karakterek fontosabbak a fegyvereknél", mondta a szerző.

Akárcsak a tévésorozat, a szerepjáték is a világűrben lévő kalandokra fókuszál – illetve azokra a nagyon nehéz, kemény döntésekre, amikkel a sorozat főszereplői is epizódról-epizódra szembesülnek. 

A játék ugyanazt a rendszert fogja használni, ami a Serenity szerepjátékban is bemutatkozott már, és nagy sikert aratott mind a szerepjátékosok, mind a Firefly sorozat rajongói körében.

2007 elején egy rövid bemutatót már láthatunk a kiadványból, ami teljes mértékben színes lesz, és természetesen a tévésorozatból importált képeket fog tartalmazni. Az alapkönyvet követően gyors ütemben akarnak kiegészítőket kihozni, és akárcsak a Serenity szerepjáték esetében, itt is egy interaktív weboldallal kívánják támogatni a játékosokat. 

"A Galactica univerzuma sötét és veszélyes hely" – mondta a fejlesztőcsapat vezetője, Jamie Chambers"Ezekben a szörnyű időkben az emberek megismerik saját magukat, és a többiekhez fűződő kapcsolatukat. Nagy kihívás újrateremteni ezt a feszültséget, ugyanekkor élvezetessé tenni a játékot is. Ahogy mondják, a játékosok mosolyogni fognak akkor is, amikor a karaktereik épp a poklot járják."

A csapat másik fontos tagja Sean Everette, aki nem csak tapasztalt szerepjátékos és fejlesztő, hanem egyaránt szolgált az Egyesült Államok haditengerészetében is, és annak légierejében is – a szerepjátékok világához, rendszeréhez ezt a katonai tapasztalatát adja hozzá. Ez a tudás különösen fontos a Battlestar Galactica szerepjáték változata esetében is, hiszen a sorozat kulcsfigurái a hadsereg katonái. "A katonai kultúra kulcsfontosságú a sorozatban" – jegyzi meg ő is. "Az írók elképesztően jó munkát végeztek, amikor dinamikusan és realisztikusan prezentálták ezt a kultúrát. A mi feladatunk, hogy ezt a realizmust egy könnyű és szórakoztató módon tálaljuk a játékosoknak, megmutassunk sokféle katonai karaktert – legyen szó tengerészgyalogosokról vagy épp Viper pilótákról."

Kapcsolódó: 

Battlestar Galactica CCG – Az RPGportal tesztje
BSG fórum az SFportalon

]]>