Az Átjáró Találkozások január 22-i rendezvényén a Beholderkiadó idei terveiről is hallhattak egy rövid beszámolót az érdeklődők.A kiadó szerkesztője, Dani Zoltán, írók és világok (sorozatok) szerintvette sorra a kiadványaikat, és kitért pár elképzelésükre is.

Robert és Harriet Jordan– A legnagyobb sikerünkkel kezdem, Robert Jordannel, akinek következő regényét biztosan sokan várják – mondta Dani Zoltán, a Beholder kiadó szerkesztője. – Az Álmok tőrefordítási munkacímet viselő regény az év második felében, ősszel fogmegjelenni. Bízunk benne, hogy Jordan 2007-re meg fog írni egy újabbrészt, amit mi is ki tudunk majd adni. Újranyomások is várhatókJordantől. Ismét megjelentetjük A világ szeme 2. felét, új borítóval, kicsit szebb külalakban, és a Hódít az árnyék 2. kötetét is, amely kifogyóban van.

A Beholder kiadó másik sikeres írója, Raymond E. Feist. A most futó sorozat, az Árnyak tanácsa harmadik kötete február végén-március elején jelenik meg, A száműzött visszatér címen.

– Feist közben megírta már a következő részt is, amely új sorozatcímet (Darkwar) kapott, valószínűleg kinti kiadási problémák miatt – mesélte a kiadó szerkesztője. – A száműzött visszatér úgy ér véget, hogy a főszereplők belépnek egy szobába, és a következő könyv – Az éj sólyomröpte -onnan folytatódik, hogy mit látnak a szobában; mégis egy új sorozatcímét viseli. A regény fordítás alatt van, nyár elején lát majdnapvilágot.

A Shadowrun sorozatban Stephen Kensontól, a Ragnarök és a Keresztutak írójától, várható egy regény Lángoló időcímmel, ami a Shadowrun jelenében játszódik. Tavaly a WizKids, akiátvette a jogokat a FASA-tól, elkezdett új Shadowrun könyveket kiadni,ami évek óta nem történt meg. A Born to Run címet viseli az elsőregény, és olyan mint a legelső Shadowrun trilógia: visszatér a világmúltjába, és ismét bevezeti a fiatal, most bekapcsolódó olvasóknak.Három kötetesre tervezik, és a Born to Run-t a Beholder kiadó is kiadja magyar nyelven augusztusban. –Reméljük, hogy a WizKids nem áll le a Shadowrunról, és folyamatosanjelennek meg új könyvek, amiket mi is kiadhatunk – tette hozzá DaniZoltán, majd áttért a kiadó más jellegű sorozatára. – Sci-fineknevezhetők talán a Battletech könyvek. Sajnos a Klánok alkonya sorozat 8. kötete után nem jelent meg más könyv, ezért mi kicsit visszanyúltunk időben. A Szürke Halál Légió sorozat megy jelenleg. Ennek harmadik kötete a Dicsőség ára várható tavasszal, illetve a Kapellán saga két kötetét fogjuk kiadni még idén, ami nagyjából párhuzamosan játszódik a Klánok alkonyával, csak más eseményeket ír le.

A kiadói tájékoztató meglehetősen szűkszavú volt J. Goldenlanelegújabb könyvét illetően. Nem véletlenül: mint kiderült, ők sem tudnaksokkal többet, mint az olvasók. Az írónő dolgozik a következő művén, ámnem árulta el még sem a címét, sem a témáját a kiadó szerkesztőinek. Haa nyáron elkészül vele, amire azért nincs garancia, akkor a Beholderkész ősszel kiadni.

– Igyekszünk felkarolni magyar írókat is,elsősorban fantasy témában – folytatta Dani Zoltán. – Idén már lesz egyelsőkönyves írónk, G. G. Asyron írói álnéven. Gyémántkönny című regénye egy klasszikus fantasy, bár kicsit sötétebb világban, mint a high-fantasy írások. Április elején jelenik meg.

Marcus Meadow– Szeretnénk kitörni afantasy-kiadó skatulyájából – zárta a Beholder szerkesztője beszédétegy új szerző ismertetésével, aki jelen volt az Átjáró rendezvényen is.– Marcus Meadow krimije a Vér a véremből tavaly jelentmeg nálunk. A szerző rendőrnyomozó, könyve izgalmas krimi, remek,életszerű párbeszédekkel. Tervezzük egy másik könyvét kiadni, ezegyelőre az Intézkedéstaktika munkacímet viseli. A maiMagyarországon játszódik, egy képzeletbeli faluban, kritikusan éshumorosan szól a mai magyar társadalomról és rendőrségről. A Marcus Meadow honlapon bárki feliratkozhat a szerző hírlevelére, és megkapja az első pár fejezetet ebből a regényből.

]]>