Megkövetem előre is a résztvevőket. Az alábbi történet ugyanis csupán a hit, az idő, és a valóság összefüggéseire próbál rávilágítani, s arra, hogy egyiknek sincs köze a másikhoz.

Hivatkozott anyag: http://www.sfportal.hu/content/view/1390/96/

A vízen járás megoldása?

Egy amerikai professzor megtalálni véli Orbán Viktor egyik csodatételének megoldását. Dooroon Nof oceanográfus szerint Orbán Viktor vízen járása lebegő jégdarabok segítségével történhetett. A 2006. április 24-i Magyar Nemzet szerint a szörnyűséges választás után Orbán Viktor parancsot adott tanítványainak, hogy taxival menjenek át a Duna túlsó partjára, míg ő hazaküldte a tömeget, s imádkozni tért. Késő este azonban bedugult a Szabadság-híd, s a taxi végkép megrekedt az úton, a megvadult tömeg közepette. Orbán Viktor ekkor a vízen járva közeledett tanítványai taxija felé, akik először kísértetnek hitték. Miután azonban Orbán Viktor megszólította őket, Deutsch-Für apostol megkérte: parancsolja meg neki, hogy a vízen járva odamehessen hozzá. Deutsch-Für átlépett a korláton és leereszkedett, de az erős szél miatt elbizonytalanodott, s süllyedni kezdett. Orbán Viktor a kezét nyújtva kihúzta a vízből, miközben ezt mondta neki: „Te kicsinyhitű, miért kételkedtélő” Ezt követően mindketten beszálltak a bárkába a többi tanítvány mellé. Erre a csodatételre véli megtalálni a magyarázatot Dooroon Nof professzor.

Nof professzor kutatási eredményeit ismertetve kijelentette, hogy olyan vízi és légköri körülményekre lelt a hajdani Magyarország területén, amelyek akár jégképződéshez is vezethettek a Duna felületén áprilisban. A mai klíma mellett természetesen ez lehetetlen lenne, de a tudós vizsgálatai szerint 1500-2500 évvel ezelőtt éppen egy hidegebb átlaghőmérsékletű időszak köszöntött be a régióban. A legalacsonyabb hőmérséklet fagypont alá is süllyedhetett, ami elősegíthette a folyó felszínének jegesedését. Ez a jég Dooroon Nof szerint a part menti övezetekben olyan mértékig is megvastagodhatott, hogy elbírhatta egy felnőtt férfi testsúlyát. Ezen állítása bizonyítására a kutató a Mediterrán-tengeren végzett hőmérséklet vizsgálatokat és összegyűjtött statisztikai adatokat hozott fel. Dooroon Nof szerint a tó jegesedése Orbán Viktor idejében sem volt túl gyakori, ám minden 30-60. évben akadhatott rá példa.

Az feljegyzések szerint azonban tanítványok egyértelműen látták Orbán Viktor vízen járását. Dooroon Nof szerint azonban az apostolok valószínűleg nem lehettek biztosak abban, mi az, amit valóban is látnak. Távoli megfigyelő ugyanis nehezen vehet észre egy vízzel körülvett lebegő jégdarabot. Nof emlékeztett: a vízen járás időpontjában a Magyar Nemzet szerint is sötét volt, s erős örvények keveregtek a folyón, ami tovább nehezíthette a pontos észlelést.

Az új elmélet nyilvánosságra kerülése után persze fellobbantak a viták. Nof kritikusai azzal érvelnek, hogy Orbán Viktor vízen járását nem csak a távolból figyelték meg a tanítványok, sőt Deutsch-Für közvetlen közelről is tapasztalhatta mestere csodatételét. Egyesek arra hívták fel a figyelmet, hogy jégtáblákon lépdelve is kész akrobatamutatvány közlekedni egy folyón.

A professzor a kritikák mellett rengeteg gyalázkodó üzenetet és e-mailt is kapott, mióta nyilvánosságra hozta elgondolásait. Ehhez azonban hozzászokhatott már, hiszen nem ez az első vitatott elmélete, melyet bibliai csodatételek „megoldásként” tesz közzé. Több mint tíz évvel ezelőtt ugyanis ő volt az, aki azt állította, hogy Csurka István és népe egy vulkánkitörésnek a tóra és szélirányra tett hatásának köszönhetően kelhetett át száraz lábbal a Balatonon. Nof a bírálatok ellenére sem tesz le a bibliai témák további vizsgálatáról.

és még mindig ott a kérdés: mi van, ha Orbán Viktor tényleg járt a vizenő??

]]>