Újabb Star Trek képregények látnak napvilágot hamarosan – egy olyan füzetsorozat lesz elérhető majd, amelyik a Trek-univerzum legnépszerőbb fajára, a klingonokra fog fókuszálni. Mitöbb, klingon nyelven is elérhető lesz. Eközben g?zerővel folynak az új Trek film előkészületei, a Scotty-t játszó James Doohan fia, Chris kampányt indított: ő szeretné eljátszani apja régi szerepét.

Chris Doohan a MySpace-en hívta fel a rajongók figyelmét arra, hogy tulajdonképpen – szerinte – ő lenne a legideálisabb választás a J.J. Abrams vezetésével készülő Star Trek filmben Scotty szerepére. Egyrészt, mert pont úgy néz ki, mint az apja. Másrészt, tökéletesen tud skót akcentussal beszélni. Szerinte nem utolsó szempont az sem, hogy ugyanaz a családneve, mint az eredeti Scotty alakítójának. És végül, de nem utolsósorban: szereti a pénzt. De ha nem is adják neki Scotty karakterét, akkor legalább egy pici kameoszerepet szeretne a filmben.

Ha netalántán az SFportal olvasói egyetértenének ezzel a penge érveléssel, akkor küldjenek levelet vagy telefonáljanak a Paramount stúdiónak. Ha nem, akkor még mindig megpróbálkozhatnak a klingon nyelv megtanulásával.

Ebben ragyogó segítséget nyújthat a Klingons: Blood Will Tell című új sorozat, mely a klasszikus Star Trek sorozat epizódjait meséli el – klingon szemszögből. Így például megismerhetjük a népszerő tribblis epizódot is klingon verzióban. Az első rész kétféle változatban fog kijönni: a normál angolnyelv? mellett egy klingonul megírt verziót is beszerezhetnek a fanatikusok. Bár ez utóbbi változatban is lesz angol szöveg (a fordítást segítend?), szóval a kizárólag klingonnyelv? kiadásra még sokat kell várni.

Addig lehet, hogy Chris Doohan megkapja az álomszerepét. 

]]>