A Könyvhétre és az Átjáró Fesztiválra az SFportal megjelentette első, a speculative fiction irodalommal foglalkozó kiadványát, az SF m?helyt. A 128 oldalas könyv nem titkolt célja az, hogy felhívja a figyelmet az SF-irodalom értékeire, és dokumentálja a magyarországi fantasztikus irodalom elmúlt éveinek és jelenének történéseit. Alább a megrendelés feltételeiről is olvashattok.

Kattintson a hirdetésre!
Az első számban górcső alá vesszük, hogy az angolszász elképzelésekkel szemben (vagy velük párhuzamosan) mit is jelent Magyarországon az SF és a fantasy fogalma. Ezek után körbejárjuk a hit és vallás kérdését az egyetemes és honi SF-irodalomban. Interjút közlünk Kasztovszky Béla szerzővel és megemlékezünk a legnagyobb kelet-európai SF-íróról, Stanislaw Lemről, aki nemrégiben hunyt el.

Tartalom:

Dr. S. Sárdi Margit: Mi tartozik a sci-fi irodalom fogalmába?
Varga Illés-Tick Péter: A fantasy meghatározásai
Kazár József-Tick Péter-Varga Illés: A fantasy lexikális megközelítése
Huszár András: Vallás és hitvilág a science fictionben
Cs. Szabó Sándor: Veszedelmes viszonyok?
Cs. Szabó Sándor: Kasztovszky Béla portré
Vásárhelyi Lajos: Utó-szó Stanislaw Lem távozására

A könyv nem kerül nagykereskedelmi terjesztésbe. Hamarosan kapni lehet majd a jobb, sci-fivel és fantasyvel foglalkozó könyvesboltokban, ősztől az egyetemi könyvesboltokban.

Most 10% kedvezménnyel közvetlenül az SFportal szerkesztőségétől megrendelhető a kötet, PayPal rendszeren keresztül, 1250 Ft-ért.

Megrendelésed esetén a postaköltséget is átvállaljuk. A postázást a könyv árának beérkezése után teljesítjük.

]]>