Zöld lámpát kapott a Tin Man – Bádogember című produkció a Sci Fi Channelen. A hat órásra tervezett minisorozat az Óz, a csodák csodája kissé kifacsart, bizarr változata lesz, és 2007 decemberében lesz az amerikai premierje a sci-fi adón. 

A Bádogember munkacímű történet nagy vonalaiban hasonlítani fog az eredeti Óz, a csodák csodájára: főhőse egy  DG nevű lány, aki unalmas, egysíkú világából hirtelen a Külső Zónába (Outer Zone, O.Z.) kerül – egy csodálatos helyre, amelyet azonban sötét mágia fenyeget.

DG megküzd a majomdenevérekkel, felfedezi valódi énjét, és mellékesen az Öreg Úton elindul, hogy találkozzon a Titokzatos Emberrel, egy különös varázslóval. Útitársai közé tartozik Glitch (~Hiba), aki elvesztette a fél agyát, és Raw (~Zöldfülű), egy rozsomák-jellegű teremtmény, aki a bátorságot keresi. Az eredeti Óz Bádogembere itt Cain képében jelenik meg, aki egy egykori rendőr, aki sebzett szíve miatt keresi a bosszút.

DG egyre közeledik az Arkadellia-val történő végső összecsapáshoz – miközben nem is sejti, hogy ellenfele közelebb áll hozzá, mint gondolná…

A minisorozatot az az RHI Entertainment készíti, akivel a Sci Fi Channel már korábban is dolgozott együtt – ők végezték el az Ursula K. LeGuin regénysorozatán alapuló Szigetvilág (Earthsea) minisorozat munkálatait is.

]]>