Akik nyomon követték az első év szavazását, azok tudhatják, hogy 2005-ben interneten lehetett a kíírt regényekre szavazni. Most Magyarország legnagyobb SF-rendezvényén, az Átjáró Fesztiválon lehet megtenni ugyanezt. Június 10-én, szombaton, a fesztivál leghosszabb napján minden látogató számozott, lepecsételt szavazócédulát kap a belépője és a programfüzete mellé, amit (ha szavazni szeretne) este 10 óráig bele kell dobnia a Fogadó információs pultja melletti urnába. A szavazatok összesítésére vasárnap délelőtt kerül sor, az ünnepélyes díjátadásra pedig a rendezvény zárásakor, vasárnap 17 órakor a gálán.

Az alapítók célja az volt, hogy a már meglévő szakmai díj, a nagymúltú Zsoldos Péter Díj mellett egy olyan díj is jelen legyen a hazai science-fiction életben, amely a széles közönség által legjobbnak tartott tudományos-fantasztikus regényt jutalmazza. Szavazni lehet bármelyik magyar tudományos-fantasztikus regényre, amely 2005. június 1-je és 2006. május 31-e között jelent meg, legalább 1000 példányban. Ezeket a regényeket nem jelölés alapján válogattuk be, minden (a feltételeknek megfelelő) SF-mű automatikusan részt vesz a díjért folyó küzdelemben.

A Szegedi Fantasztikus Tábor az ország egyik legrégebbi (és a maga 10 napos együtt-élésével, gondolkodásával, programjaival a leghosszabb) science fiction témájú találkozója. Először 1987-ben évvel 19 ezelőtt rendezték meg. Mivel egy év a rendezvények sorából az idők folyamán kimaradt, 2006. augusztusának elején a XIX. Szefantor-rendezvényre kerül sor – a megszokott helyen – Szeged mellett, a Kettőshatári Alkotóházban.

A könyvek, melyekre június 10-én az Átjáró Fesztiválon szavazni lehet:

Peter Sanawad (Bihari Péter): Ártatlan vér (Cherubion kiadó)
Lovas Lajos: Agydobás (Országút kiadó)
Nemere István: Időhajó (Nézőpontok kiadó)
Szentgyörgyi P. József: Elveszett emberiség (Nézőpontok kiadó)
Anthony Sheenard (Szélesi Sándor): Az árnyak ébredése (Graal könyvek kiadó)
László Zoltán: Nagate (Deltavision)
Bogáti Péter: Utazások a lopott tojáson (Krónika Nova)
Stanley Steel (Pál Tamás): Turmix 3 – Fájdalmak (Excalibur)

]]>