A Shrek 3. minden bizonnyal az idei év leginkább várt filmjei közé tartozik. Az eredeti szereplőgárdából természetesen mindenki visszatér, sőt, Justin Timberlake is erősíti a csapatot – ő adja majd Artúr király hangját. Az új epizódban megismerhetjük majd a Kerekasztal Lovagjainak igaz, és mindeddig titkolt történetét…

Shrek, mint király? Ezt maga Shrek is borzasztó ötletnek tartja, pláne, hogy jobban érzi magát a mocsarában, mint a palotában – mivel azonban a második rész végén Fiona apja alkalmatlanná vált a trónra, ezért őt ültetnék trónra.
Egyetlen megoldás van: meg kell találni, és vissza kell hozni a trónörököst, a fiatal Artiet, akinek elvileg a legendás Artúr királlyá kellene válnia.
Shrek, a Szamár, illetve Csizmás Kandúr felkerekednek tehát, hogy megtalálják Artúrt, Lilian királynő unokatestvérét, aki tökéletesen alkalmas lenne a trón elfoglalására. Artúr épp végzős az egyetemen, egyébként meg hihetetlen mértékben lázadó hajlam – hangja Justin Timberlake lesz.
Artúr helyett Shrek kénytelen megalapítani a Kerekasztal Lovagjainak társaságát, a Szamárból pedig a Tó Hölgye lesz, mivel valakinek a kardot is oda kell adnia Artúr királynak.
Időközben azonban a Szőke Herceg sem tétlenkedik a Királyságban, és puccsot visz végbe – emiatt viszont még mélyebbre ássa magát egykori szerelme, Fiona szemében. Fiona a Királyság valamennyi hercegnőjét beszervezi az Ellenállásba, hogy amíg Shrek visszatér a jogos örökössel, addig is tartsa a frontot…

Shrek 3 trailer

{youtube}3aZXVzUQGA4{/youtube}

 

Bemutató: 2007. május 18. (USA) Szereplők:
Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, Justin Timberlake

Rendező:
még nem jelentették be
Írók: Peter Seaman, Jeffrey Price

]]>