X-Men-sorozat első két epizódjának rendezője átült az ellenzék Superman visszatér című filmjének rendezői székébe, sikerült a hagyományos X-Men képregénystílust és a világpremier előre beharangozott májusi időpontját is tartani. Professzor X és csapata, élükön Farkassal már javában Cannes-ban korzózik. Az IC Press Hugh Jackmant faggatta a Farkas-lélekről, Farkas-skatulyáról, és az apját lefejező kisfiáról.

A film érzelmesebb az X Men 2-höz képest.

Igen. Egy mutánsokat gyógyító szer lehetősége a szereplők újabb oldalát mutatja be. Vegyük például Vadócot. A képességei lenyűgözőek, mégis nagyon magányos életet él. Soha nem érinthet meg senkit, nem lehet testi kapcsolata senkivel. Bármennyire taszító is az orvosság gondolata, érthető, ha olyasvalaki, mint ő, mégis elgondolkozik, hogy beszedi. Farkasnak is harcok dúlnak a lelkében: az első két filmben azon hezitált, hogy csatlakozzon-e az X-Men csapatához, vagy maradjon-e hű saját természetéhez, és legyen továbbra is magányos. Itt már inkább az a kérdés, vállal-e vezető szerepet. és még ott van Jean Grey elvesztése fölött érzett fájdalma is.

De ők ketten újra találkoznak.

Már hogy találkoznának, amikor Jean halott? (Nevet.) Erről sajnos nem beszélhetek, csak annyit mondhatok, hogy ez egy olyan befejezés lesz, ami után nem azt érzi a néző, hogy a készítők egy esetleges negyedik résznek hagyták nyitva a történetet. Nemcsak összegzi az eddigi történetet, és tisztességesen el is varrja a szálakat. A szereplők közötti kapcsolatok némelyike váratlan fordulatot vesz, de a végén nem éri csalódás a nézőt.

Mennyire áll hozzád közel Farkas?

Szeretem ezt a karaktert és a film harmadik részében rengeteg olyan szituáció van, amiben még sohasem volt azelőtt, ami kihívás. Bár hozzáteszem a nagyobb kihívás éppen az volt, hogy Farkassá lényegüljek és három filmen át ugyanazt a szerepet játsszam el.

és a harci stílusod?

Az első két részben szeleteltem és daraboltam. A képregényekben viszont, amelyekhez visszatértünk az X-Men 3-ban, zseniális összecsapások vannak.

Az Index interjúja

]]>