A könyvben feltárulnak az univerzum megválaszolatlan titkai, történetének új dimenziói, hullámzó folyamatai, melyek minden rezdülésükkel üzennek nekünk. Egy könyv, amely új műfajt teremtve, igazi szenzációk sorát ígéri, s tudományos megalapozottsága mellett őrzi páratlan cselekményességét, valamint lebilincselő történetének időben és térben való korlátozhatatlan kiterjeszkedését. Meseszerűségével és szövevényes írói fogásaival minden korosztály számára lebilincselő olvasmány. A valaha írt legeredetibb és legkülönösebb történetek egyike. Akik ajánlják a könyvet:  „A regény még a világsikert aratott műveknél (pl. Harry Potter, Csillagok háborúja) is érdekesebb és vizuálisabb. Felhívja a figyelmet korunk negatív tendenciáira, melyek akár az apokalipszisig vezethetnek. Ne végezzük úgy, mint az előző emberiség – sugallja.”

Szlafkay Attila költő, műfordító.
„A szerző a sci-fi műfaj legigényesebb és legnehezebb válfaját műveli: a bölcseletit, amely mégis őrzi páratlan cselekményességét, valamint lebilincselő történetének az időben és térben való, korlátozhatatlan kiterjeszkedését.”

Tarján Tamás irodalomtörténész, egyetemi docens
„Pirkó József az újkori szellemtörténeti ihletésű, tradicionális irodalom nagy reménysége. Regénytrilógiája a tradícionalizmus és a korszerű, áttételesen posztmodern próza olyasfajta gyémántja, amely íróját a nagy eszmei történészek – Várkonyi Nándor, Szerb Antal, Halász Gábor, Hamvas Béla – életművével helyezi egy sorba.„

Pósa Zoltán Madách- és József Attila-, Írókarácsony-díjas író, újságíró  „Amit ma történelemnek nevezünk, az néhány évezred. A föld története közel 5 milliárd év. Ez félelmetes és szédítő idődimenzió. A könyv, mint egy detektívregény végigkíséri évmilliókkal korábban élő elődeink életét és önmaguk okozta pusztulását, megsemmisülést. Vajon a ma élő ember miért halad megtévesztésig hasonló útonő Miért követi elkerülhetetlenül az elődök tragikus vétségeit, tévedéseit? Miféle belső ösztön űzi a pusztulás felé? Szentgyörgyi P. József „Elveszett emberiség” c. könyvében az olvasó meglepő titkokat, felkavaró érzéseket talál. Ajánlom ezt a remek és lenyűgöző könyvet.”

Gyarmathy Lívia
, Kossuth-díjas filmrendező „A Nézőpontok Kiadó gondozásában megjelent könyvben, Szentgyörgyi P. József: Elveszett emberiség című művében feltárulnak az univerzum megválaszolatlan titkai, a kozmosz történetének új dimenziói. Az új műfajt teremtő, minden korosztálynak ajánlott könyv olyan lebilincselő utazásra viszi olvasóját, amelynek végén újabb kalandokra fog áhítozni akár a Földön, akár a végtelen kozmoszban… „

Trethon Judit író, újságíró

]]>