2007 határozottan afantasy filmek évadjának tűnik. Neil Gaiman, a híres fantasy-és képregényíró Stardust című könyvének filmváltozata is ekkor kerülmozikba. Természetesen nem marad el a sztárparádé sem…

1886}

Michelle Pfeiffer a könyvéből forgatott film negatív főszereplője, a rendező pedig az a MatthewVaughn, akit két kultikus GuyRitchie film, A ravasz, az agy, és kétfüstölgő puskacső, illetve a Blöffproducereként ismerhettünk meg. 

A már nagyrészt kész filmet Angliában,Skóciában és Izlandon forgatták. A rajongók már láthattak egy részletet a híres San Diego-iComic-Con fesztiválon ésimádták.

 

A történetről:
Van egy falu valahol a viktoriánusAngliában, ahol a helybeliek egy falba vágott átjárót őriznek. Senki nem jöhetát odaátról, és a falusiak is csak ritkán merészkednek a nyíláson túli rétre ésa réten túl nyújtózó erdőbe. Kilencévente különös beszédű, ismeretlen illatú,díszes ruhájú látogatók érkeznek messzi tájakról, és azon az egy napon, mikorszabad az átjárás és találkozhatnak a falon innen élő néppel, varázslatosportékákat adnak és vesznek a réten felállított piacon.

Dunstan Thorne, egy jóravaló ifjúgazda csak egy csinos csecsebecsét keres a piacon menyasszonyának, de akristályvirágokat árusító vénasszony segédje, egy macskafülű, bíborszemű, gyönyörűlány miatt kissé letér a járt útról. Az eredmény kilenc hónap múlvajelentkezik: a falba vágott átjárónál egy kosárba tett csecsemőt találnak azőrök, akinek a takaróra tűzött cetli szerint Tristan Thorne a neve. A családpersze mindent elkövet, hogy óvja a felnövekvő Tristant az anyai örökségtől, deha valakinek tündérvér folyik az ereiben, nem arra ítéltetett, hogy birkákatneveljen élete végéig egy farmon. Tristan mit sem tud származásáról, egy napazonban a világ leggyönyörűbb és legkedvesebb teremtése, Victoria Forester aztígéri neki, bármit kérhet tőle, ha elhozza neki a hullócsillagot, amit együttláttak lepottyanni valahol a falon túlra.

Tristan felkerekedik hát, desegítség és jó tanács nélkül menthetetlenül elveszne Tündérországban, ha nemtalálna kísérőkre és védelmezőkre. Szüksége is lesz rájuk, hiszen nem csak őindult a csillag keresésére: Stormhold kastélyának és birodalmának örököseiközül azé lesz a trón, aki megtalálja a csillagot. Egy sűrű erdő mélyén pedighárom banya egyike fiatalságot vásárol magának és elindul, hogy megszerezze egyújabb csillag szívét magának és nővéreinek… Megkezdődik a hajsza a csillagért,amiről kiderül, hogy valójában egy lány…

Írta: Neil Gaiman
Rendező: MatthewVaughn

Szereplők:

Charlie Cox:Tristran
Claire Danes:Yvaine
Michelle Pfeiffer:Lamia
Robert DeNiro:Captain Shakespeare
Sienna Miller:Victoria
Ricky Gervais:Ferdy the Fence
Peter O’Toole: Lordof Stronghold
 

Honlap: http://www.stardustmovie.com/


]]>