Claudia Show felvételt, ami annak idején megpróbálta egymásnak ugrasztani a trekkereket és a Star Wars fanatikusait. Sci-fi rajongói pályafutásom mélypontjaként tudnám jellemezni az itt történteket, de az kövezzen meg, aki 21 évesen nem követett el súlyos hibákat. Az én esetemben a hibát egy délutáni talk shownak becézett izé jelentette. Örök nyomot hagyott bennem, azóta is emlegetem, még egy 2009-re datált SFportal cikkben is felelevenítettem:

Már nem is tudom, hány évvel ezelőtt, talán 2002-2003 környékén történt, amikor a Magyar Star Trek Klub fénykorát élte, hogy a társaság meghívást kapott a Claudia Showba: természetesen a mézesmadzag az volt, hogy ha szerepel a klub a műsorban, akkor a Star Trek, meg maga a klub is tök jó publicitást kap majd, illetve hogy a sci-firől szeretnének velünk beszélgetni. Persze már indításkor is gyanús volt a dolog, aki Claudia / Mónia showba kap meghívást, az legyen felkészülve mindenre. Megtudtuk, hogy a Star Wars klub – minő meglepetés! – egészen hasonló meghívást kapott. Megtudtuk, mert odajöttek rákérdezni, hogy mi nem-e. Innentől kezdve nem volt nehéz összerakni a képet, hogy ezek a szerkesztők bizony arra játszanak, hogy majd jól egymásnak fogunk ugrani a kamerák előtt. Az én esetemben már csak azért sem működött volna a dolog, merthogy mindkét klubnak tagja voltam, egyszerre voltam, és vagyok azóta is a Star Wars és a Star Trek rajongója is, de a TV2 csak mint trekkerről tudott rólam. Úgyhogy odamentünk a felvételre, mindkét klub úgy gondolta, hogy akkor most jól elbeszélgetünk, és megszivatjuk a szerkesztőket. A feladat nagyjából sikerült, a legkomolyabb Star Wars vs. Star Trek összetűzés az egy fénykardpárbaj volt – mint trekker, kénytelen voltam megküzdeni egy Star Wars rajongóval. (Győztem, hiába, a szamuráj ősök vére. :P ) A szünetben egy szerkesztő kétségbeesett, “nem-így-beszéltük-meg!”-jellegű felkiáltással bírta díjazni a két klub összmunkáját. Mi csak röhögtünk közben azon, hogy Claudia kisasszony elpityeredett felvétel közben, mert kitört a cipősarka.
Nos, a sokat emlegetett felvétel előkerült, melyből – minő érdekesség! – kimaradt, hogy Liptai Claudia kisasszony cipősarka kitört volna. A cipősarokkal együtt kimaradt a megszólalásaim jelentős része is (ugyan már, aki ismer, az tudja, hogy ennél sokkal belepofázósabb vagyok, mint a vágásban látszik!). Viszont minden tiszteletem a tv2 akkori vágójáé – csak sikerült úgy összehozni a dolgot, mintha tényleg utálnánk a másik szériát. A felvétel megtekintéséhez javaslok némi alkoholos italt. Ha túlélitek, hosszú és eredményes életetek során az Erő legyen veletek! http://www.youtube.com/watch?v=YPwcoaccF7k&feature=youtu.be]]>