(Fotó: Licorne / Sarmai) Díszterem, 15.50

Előadó: Dobay Ádám

dobay

Multiplatform író, kultúrakutató, előadó. Központi területe a történetstruktúra, a mitológiai és népmesei minták, a szimbolikus és archetipikus történetmesélés mozgóképi alkalmazásának elmélete és gyakorlata. Fő kutatási területe a japán animációs film és az új-hollywoodi népszerű film. A Tan Kapuja Buddhista Főiskola óraadója, két-szemeszteres kurzusa Pszichoanalízis és megvilágosodás a japán animációs filmben címmel. 2008 óta több, mint 300 alkalommal tartott előadást változatos témában a filmanalízistől az összehasonlító mitológiáig.

Ádám filmelméletet, filmtörténetet és angol-amerikai kultúrát tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Tíz éve foglalkozik az összehasonlító mitológia tudományterületével, különösképpen a pszichológiai alapú mitológia- és történetértelmezés Jung-Campbell vonalával. Tolmácsként és asszisztensként segítette többek között Dr. Frank Cardelle terapeuta hazai munkáját, az emberi psziché működésének gyakorlati tapasztalataival kiegészítve elméleti tanulmányait.

Jelenleg készíti elő könyvsorozatát, Az anime történetvilágai címmel.

Blog: cabbit.hu

IMDB adatlap

Programterv: http://www.hungarocon.hu Jegyrendelés: Port.hu – http://port.hu/jegy/#event-selector/areaId/19/documentId/13565 Uránia: http://ticket.urania-nf.hu/index.php?year=2013&month=11&day=17&order=d  
 ]]>