Ismét aktív hetet tudhatnak maguk mögött az SF Bloggerek. Az SF Blogs toplista játékának újabb eredményei láttak napvilágot, és ezután, a solaria.hu mellett, az újonnan indult scifimagazin.hu-n is megjelennek a bloggereink friss bejegyzéseinek címei.

Aki esetleg lemaradt az elmúlt hónap eseményeiről, az Fairylona blogján olvashat egy rövid összefoglalót.

A bevezető után, lássuk a lényeget, vagyis azokat a bejegyzéseket, amik szorosan kapcsolódtak az SF Blogs tematikájához:

A Lightspeed-en a Predator 2 után, az 1979-ben megjelent: Alien (A nyolcadik utas: a halál) ihletett egy bejegyzést, amiből megismerkedhetünk a film cselekményével. (Igen, tele van spoilerrel.). Hadiösvénynél olvashatunk az Egon és Dönci című, első magyar teljes egészében 3D animációs technológiával készült nagyjátékfilmről, és a StarTales-en megemlítésre kerül a Storm Hawks című rajzfilmsorozat. Végül megtekinthettük a szokásos, pontokba szedett, aktuális (2×06, 2×07) Heroes részek ajánlóit.

A KMK-tól megkaptuk a szokásos képregény és tudomány adagunkat. A bemutatott, szerencsés képregény a The 3rd Brother, a tudomány részlegen pedig a Matrioshka-agy (egy intersztelláris szuperszámítógép) ON gombjának lenyomásával járó lehetőségeket ismerhettük meg.

Hackett elénk tárt néhány (jó sok) sci-fi definíciót, Sheenardtól megtudtuk, hogy megjelenés előtt áll A láthatatlan város, majd végül (de – természetesen – nem utolsó sorban) Hadiösvénytől megtudjuk, hogy 2011-ben már vásárolhatunk repül? autót, és olvashatunk egy értekezést a 2-4 dimenziós lényekről, valamint ezek egymással történő találkozásairól.

]]>