J. K. Rowling írónő, a Harry Potter sorozat szerzője lesz a hátrányos helyzetű romániai és európai gyermekek javára szervezett bukaresti jótékonysági rendezvény díszvendége január 25-én. Az esemény két napos, ám az írónő csak az első estén lesz jelen. Őt az Európai Parlament volt romániai raportőre, Emma Nicholson de Winterbourne hívta meg, aki egy gyermekvédő szervezet elnöke.

A Nicholson bárónő által szervezett jótékonysági gálán az európai árváknak gyűjtenek pénzt. A vacsora a „Románia Európa Gyermekeiért” rendezvény keretén belül kerül megrendezésre január 25-én este 7-kor.

„J.K.Rowling biztosan részt vesz a vacsorán” – nyilatkozta korábban Leea Catincescu, PR menedzser. – „Az írónő és Nicholson bárónő nagyon jól megértik egymást.” Az írónő, aki már az utolsó Harry Potter könyvön dolgozik, csak a vacsorán vesz részt, és nem szándékozik több időt Romániában tölteni. Az esemény a parlament épületében kerül megrendezésre politikusok, üzletemberek, sportolók valamint román és külföldi művészek jelenlétében.

A gálaesten a Harry Potter sorozat legújabb kötetének tíz, a szerző által dedikált példányát bocsátják árverésre, a bevétel gyermekvédelmi célokat szolgál majd.

J. K Rowlingot erőteljesen foglalkoztatja az árva gyermekek sorsa, ezt talán jelzi az is, hogy regényhősének is így alakult az élete. A szándék, hogy tevékeny szerepet vállaljon a kelet-európai árvák sorsának javításában, egy Sunday Times-ben napvilágot látott cikk érlelődött meg benne. A romániai látogatás valószínűleg nem az utolsó alkalom, hogy az írónő személyes megjelenésével segít a szüleiket elvesztő, szegénysorban élő gyermekeken.

]]>