A Gyűrűk Ura filmek hatalmas sikere után evidenciaként tartották számon a rajongók, hogy Peter Jackson lehetőséget fog kapni a Hobbit megfilmesítésére is – ám A király visszatér bemutatója óta évek teltek el, és csak nem vált valóra a film. Most azonban talán mégis lehetőséget kap az Oscar-díjas rendező – a jogokat birtokló MGM tárgyalásokba kezdett Jacksonnal az ügyben. 

 

Jackson Sean Astint dirigáljaRajongók tízezrei írták alá ugyanis azt a petíciót, melyet az MGM-nek és a The Lord of the Rings filmeket jegyző New Line Cinemanak juttattak el, és amelyben követelték a Hobbit megfilmesítését.

Bár a New Line Cinema egyelőre nem reagált, az MGM most hivatalosan is választ adott – olyan választ, amely reménnyel töltheti el a rajongókat. A közlemény szerint egy esetleges Hobbit filmre az MGM menedzsmentje szerint is Peter Jackson az elsődleges és leglogikusabb választás, és ők nagyon szeretnének együtt dolgozni a rendezővel. Ennek érdekében már meg is kezdték az elsődleges tárgyalásokat az új-zélandi filmessel, és bizakodóan tekintenek a jövőbe.

Ez természetesen még nem jelenti azt, hogy valóban zöld utat kap a produkció, és amennyiben mégis, még éveket kell majd várni az eredményre.

]]>