Mint ismeretes, a Sci Fi Channel nem rendelt újabb évadot az idén 10. évadát élő Stargate SG-1 sorozatból, így jelenleg a spin-off Atlantis sorozat folytatása tűnik biztosnak. Ahogy az szokott lenni, a rajongók különféle kampányokba kezdtek az eredeti Csillagkapu megmentésére – de a jelekből úgy tűnik, hogy a készítők és a stúdió sem adta fel a folytatás reményét. Most úgy tűnik, jövőre két új Stargate film is megjelenhet.

 

A Csillagkapu.hu rajongói oldal friss híradása szerint ugyanis 11. évad helyett inkább két filmet forgatna a franchise jogaival rendelkező MGM, amire állítólag már zöld lámpát is adott. Egészen biztos, hogy nem mozibemutató lesz a dologból (habár időről-időre felröppennek tervek és pletykák egy új Stargate mozifilmről), és valószínűleg nem is televízióban fogják bemutatni, hanem egyből DVD-n fog a boltok polcaira kerülni, legalábbis tőlünk nyugatabbra.

Mindez a Brad Wright, a sorozat alkotójának a TV Guide számára adott interjújából derült ki. Az első film forgatókönyvírója nagy valószínűséggel Robert C. Cooper lesz, és a 10. szezon elvarratlan szálait fogja lezárni – a 9. szezonban feltűnt új ellenség, az Ori elleni küzdelem csúcspontját fogjuk látni. (Ezek szerint a 10. évad végén nem fogunk megnyugtató befejezést látni, ami az Ori-t illeti.)

A második film írója pedig Brad Wright lenne, és egyelőre csak annyit tudni, hogy egy időutazásos történet lenne.

Hogy az MGM sem adta fel a Stargate univerzummal kapcsolatos további terveit, arról árulkodik az is, hogy a napokban új honlapot indított.

Csillagkapu fórumok az SFportalon

 

 

]]>