Tegnap SFportal.Hu szerkesztőségi ülés volt.

Komolyan, nekünk is nyílvános üléseket kellene tartanunk, ezekre biztosan tömeges érdeklődés lenne. Mivel a délelőtt folyamán összekaptam Sheenarddal, ezért Junnal a szerkesztőségi ülésre nem négy, hanem hat üveg borral állítottunk be. A békülés elengedhetetlen kelléke a vörösbor, tapasztalataim szerint ez a legjobb ír a sebekre.

Nos, csak hogy tudjatok róla (bár nem hivatalos közlemény), az egyik fő téma a Fórum felgyorsítása volt. Örömmel jelenthetem be, hogy minden probléma meg fog oldódni.

Sőt:

Meg             fog          oldódni!
Ha minden jól megy, olyan fórummotor lesz az SFportal.Hu rendszeréhez kapcsolva (IPB), ami az egyik legelterjedtebb és legstabilabb motor a világon. Ennek persze ára van: meg kell majd szoknotok egy új fórumot, de mivel gyakorlatilag a neten az IPB és a phpBB viszi a prímet, feltehetőleg más oldalakon már alaposan megismertétek a működésüket.

Természetesen minden topik és felhasználó migrálva lesz, nem vesznek el adatok, ti pedig remélem orrba-szájba fogtok fórumozni 🙂 Már csak néhány nap türelmeteket kérjük, és minden rendben lesz.

Szándékaink szerint (a szükséges fejlesztések már megtörténtek) a fórum elindulása után a következő alkalmazások jelennek majd meg a portálon (psssszt! a szerkesztőség ezt nem akarta még elárulni Nektek, úgyhogy ne terjesszétek a spoilert!):

– Sorozatok, videók, előzetesek, játékok letöltése
– Flash alapú játékok (ez az egy, ami a szerződésektől függ, de jól hangzik, nem?)
– Szavazások (szerintem ennek semmi értelme ugyan, írjatok sok tiltakozó levelet a főszerkesztőnek, hogy nem akartok szavazni)
– Közösen írható novellák, történetek
– Pályázatok (novella, grafika)
– Quiz játékok hatalmas nyereményekkel (pl. engem is meg lehet nyerni, én 199 magas vagyok és igen súlyos)
– Webshop ahonnan baromi olcsón (jó-jó: olcsóbban) fogtok tudni könyveket, dvd-ket, stbket rendelni

Hát ennyi, tényleg a türelmeteket kérjük még pár napig, és szépen elkezdjük feltenni az alkalmazásokat. Persze, nem mindent egyszerre, mert akkor telhetetlenné váltok, és nem fogtok örülni semminek 🙂

Más téma.

Örömmel értesítelek, hogy a Nagy Piros Világmegsemmisítő Gomb  komolyan felkeltette néhány szervezet érdeklődését. Ma kora délután ezért látogatást kell tennem az országos pszichiátriai és neurologiai intezetben, a valamikori Lipót Tébolydában. Ez tényleg komoly, ha viccelni akarnék azt mondanám:

– Tudtad, hogy a BKV ellenőrök a leggonoszabb emberek a világonő Minden mellettük elhaladó ember után azt kiabálják: – Legyetek bélbetegek! Legyetek bélbetegek!

A bolondokházáról csak az egyik közeli hozzátartozóm véleményét idézném, aki maga is hosszabb időt töltött el egy ilyen helyen: Az ajtó nem azért van ránkzárva, nehogy megszökjünk, hanem hogy az a sok hüje ne jöjjön be kintről!
]]>