Stephenson bebizonyítja, hogy a kiberpunk nem halt meg, sőt némileg megkésve, de kifejlődött a humorérzéke is – írta a Locus a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban legutóbb megjelent Neal Stephenson könyvről, a Snow Crash című regényről. A Snow Crash elgondolkodtató jövőképével, fordulatos cselekményével és pazar ötletparádéjával megújította, felfrissítette a kiberpunk műfaját… és manapság talán még aktuálisabb, mint valaha.

Ajánló:
A közeljövő szennyezett Amerikájában az Egyesült Államok helyét már átvették a franchise-alapon működő mini-társadalmak; az egyik leghatékonyabb multicég a pizzaszállításra átnyergelt olasz maffia; a csúcstechnika igazi letéteményesei a kurírok; a Metaverzumban, az internet háromdimenziós változatában pedig gyilkos vírus szabadul el. Amikor Hiro Protagonist (ex-pizzafutár, hekker és szamuráj egy személyben) a pusztító járvány nyomába ered, szinte azonnal régi barátokra és valószínűtlen ellenségekre talál a virtuáltérben és a Valóságban egyaránt…

„Mintha a Neurománcot keresztezték volna Thomas Pynchon műveivel. és ez egyáltalán nem túlzás.”
San Francisco Bay Guardian
„Gyorstekercselt, szabadfogású plázamitológia a 21. század számára.”
William Gibson
„Briliáns a megvalósítás… Stephenson parádés idegenvezetőként vázolja föl a felénk robogó jövőt.”
New York Times Book Review

Neal Stephenson: Snow Crash
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Oldalszám: kb. 445 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2870- Ft

Megvásárolható kedvezményesen a Galaktika magazin szerkesztőségében, Budapest 1122 Moszkva tér 13. minden munkanap 10-től 16 óráig.
érdeklődni a 457-0250-es telefonszámon vagy a szerkesztoseg@galaktikamagazin.hu címen lehet.

]]>