Az SF irodalom két nemzedékének két zsenije összefogott, és az eredmény egy olyan mű lett, amely a legmodernebb tudományos elméleteket vegyíti az örökzöld kalandtörténetek egzotikumával és izgalmaival. Megjelent a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat következő tagja, Arthur C. Clarke – Stephen Baxter Idő-odisszeia sorozat I. Az idő szeme című műve.

Ajánló:
Titokzatos, apró szerkezetek tűnnek föl az űrben a Föld körül, idegen építésű műholdszerűségek. Mielőtt azonban az emberiség kinyomozhatná eredetüket, a berendezések működésbe lépnek, és bolygónkon egyszeriben szeletekre hasad az idő és a tér. 21. századi ENSZ-békefenntartók hirtelen Rudyard Kipling korának Indiában állomásozó angol seregével szembesülnek, Dzsingisz kán ázsiai sztyeppéken száguldozó lovas felderítői egy Szojuz visszatérő egység utasaira bukkannak, és hogy teljes legyen a káosz, végszóra befutnak Nagy Sándor expedíciós csapatai is, valamint egy Australopithecus anya gyermekével. A rejtélyes katasztrófa túlélői valamennyien egyetlen cél felé igyekeznek, az egyetlen megmaradt város, a legendás Babilon irányába. A világnézetbeli különbségek azonban egyre leküzdhetetlenebbnek tűnnek, így a feldarabolódott világtörténelemnek talán egyetlen, gigászi ütközet vet majd véget, ha nem sikerül magyarázatot találni az eseményekre, és helyreállítani az idő megszokott folyását.

„Fergeteges kaland.”
New York Times Book Review
„Fantasztikusan szórakoztató… egy történet, amely rabul ejt azzal, hogy drámaian dolgozza fel az emberi lét alapkérdéseit… Ezt a könyvet nem lehet letenni, hiába is kéne enni, aludni vagy dolgozni.”
Chicago Tribune

Arthur C. Clarke – Stephen Baxter: Az idő szeme (Idő-odisszeia sorozat I.)
Eredeti cím: A Time Odyssey I. – Time’s Eye
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Oldalszám: kb. 360 oldal
Bruttó fogyasztói ár: 2670- Ft

Megvásárolható kedvezményesen a Galaktika magazin szerkesztőségében, Budapest 1122 Moszkva tér 13. minden munkanap 10-től 16 óráig.
érdeklődni a 457-0250-es telefonszámon vagy a szerkesztoseg@galaktikamagazin.hu címen lehet.

 

]]>