Az Uránia mozi (Budapest) ad helyszín az Október 28-tól November3-ig tartó képregény kiállításnak, valamint az Október 28-ai rendezvénynek, amelyena legfrissebb képregényeket mutatják be, illetve az alkotókkal lehet beszélgetni-dedikáltatni. 

1886} 

Október 28-tólnovember 3-ig: Képregénykiállítás az emeleti elõtérben. Gradimir Smudja:Vincent és Van Gogh c. képregénye (Art Comix) és Korcsmáros PálRejtõ-képregényei (Képes Kiadó) Október 28-án 11órától:
A földszinten:képregényvásár.
 
Az emeleti kávézóban: rajzfilmiskolaSzabó Zsuzsannával, képregényiskola és portrérajzolás Fehér Zoltánnal, FritzZoltánnal és Lanczinger Mátyással, a Magyar Képregény Akadémia tagjaival Előadások ésbeszélgetések az emeleti színpadon:
13 óra: Manga-hullám:Három új japán (tárgyú) képregény jelent meg októberben. Vajon beindul-e végrenálunk is a manga-kiadás? A beszélgetés résztvevõi: Németh Vladimir (Fumax),Boros Csaba (Manga-Fan), Tóth H. József (Vad Virágok).
14 óra: Tûzvihar:1956 képregényben. A Képes Kiadó bemutatja új kötetét, amelyet rajzolója,Fazekas Attila dedikál.
14.30: Folytatódik aLucky Luke-sorozat: Simon István (Pesti Könyv) bemutatja a Billy the Kid c.kötetet.
15 óra: Klasszikusokújrakiadásai: Egri csillagok, Kincses sziget, Rocambole.Kerekasztalbeszélgetés a Képes Kiadó, a Windom és a Míves Céh kiadók képviselõivel.A beszélgetést Kiss Ferenc képregénygyûjtõ vezeti.
16 óra: Nemcsak aszuperhõsöké a világ (Amerikában). Harza Tamás (Kingpin kiadó) bemutatjaVertigo címû felnõtteknek szóló képregénysorozatát.
16:30: Betonfejek éscemendék. Bayer Antal, a Míves Céh szerkesztõje bemutatja a Fekete-FehérKépregényantológia 6. kötetét.
17 óra: Vincent ésVan Gogh. Halmos Ádám (Art Comix) bemutatja legújabb kötetét, amelybõl azelõtérben kiállítás is megtekinthetõ.

A világnap magyar programját szervező Manifeszt honlapja: www.manifeszt.hu

Helyszín: Uránia mozi, Budapest.

 

]]>