A harmadik Átjáró Találkozások jelentősen különbözött az azt megelőző alkalomtól. Míg november 13-án a Csillagkapu, Farscape, Firefly rajongói gyűltek össze a Millenáris Fogadójában, addig november 27-én szerep- és kártyajátékosok jelentek meg.

Harcművészeti bemutatóval kezdődött a november 27-diki Átjáró Találkozások, miközben a csapatok helyet kerestek maguknak a Millenáris Fogadójába kitett asztaloknál. Tizennyolc szerepjátékos baráti társaság jött el az eseményre, amelyen MAGUS és Shadowrun volt a versenytéma.

A szerepjátékok mellett M* Kiválasztottak kártyajáték is folyt. A kártyajátékok iránt mérsékelt volt az érdeklődés, ám akik eljöttek, azok jól jártak: az 50 ezer forintnyi nyeremény közöttük osztották szét.
A játékok fél tíztől negyed hatig tartottak. Négy órakor érkezett meg az Inbetween zenekar (a lenti képen), akik bő egy órás hangszerelés után a húrokba csaptak, időleges zavart okozva ezzel a Pódiumon zajló anime-vetítésben. A zenekar fellépése után azonban az animék pörögtek tovább.
A délután folyamán a Tuan kiadó asztala mellett MAGUS-os írók tűntek fel, hogy öt órakor ők is megkezdjék író-olvasó találkozójukat. John J. Sherwood (a képen jobboldalt) és Alan O’ Connor mellett jelen volt a sorozatszerkesztő Indira Myles (a képen baloldalt) is, illetve kiült az érdeklődők elé a MAGUS új kiadója, Mórocz Tibor is. Az író-olvasó találkozó beszélgetés formájában a rendezvény zárása után is tartott a félemeleti kávézó kényelmes foteljeiben.
A 140 ezres összdíjazású versenyek első helyezettjei egy-egy medált kaptak, illetve könyvjutalmakat. Könyvjutalmat kaptak a 2. és 3. helyezést elért csapatok is. A regények között a Tuan kiadó felajánlásaként ott volt két legfrisebb kötetük: a John J. Sherwood jegyezte Abbitkirálynő, illetve Jan van den Boomen "független" fantasy-regénye, az Esőhozó. A Graal Könyvek Kiadó felajánlása szintén új könyvre vonatkozott: Az evolvvens kalózaiból is vihettek haza köteteket a nyertesek. Ugyanakkor a rendezvény minden vendége egy-egy szórólapot és ajándékmagazint kapott záráskor.
A rendezvényen készített képeinket megtekinthetitek a Galériában

]]>