Jó tudni, hogy azért néhány képviselő az eszénél van, amikor a Parlamentben az igen-nem gombot kell nyomogatni.
Nem tudom, hány tonna síkosító kellett ehhez, de kishíján elcsúszott egy törvénytervezet a parlamentben, aminek eredménye az lehetett volna, hogy 18 év alatt senki se vehetett volna gumióvszert. A törvény lényege ugye az, hogy aki még nincs 18, az ne vehessensemmiféle szexuális jellegű terméket, pornófilmtől kezdve a síkosítónát a vibrátorig bezárólag. Még jó, hogy legalább egyetlen képviselő,Gusztos Péter az eszénél volt, és idejekorán beadott egy módosítóindítványt, mely szerint a gumióvszerre meg a fogamzásgátlóra talán nemkellene tilalomfát tenni, mert akkor sok fiatalkorúval b***na ki ez atörvény, ha már épp pont ez a téma. A pornógyűjteményt meg legfeljebb apapától, a vibrátort meg majd a mamától fogja ezentúl kölcsönözni agyerek, ha nem fér hozzá legális úton. A sztori messzebbre vezet viszont, amire meg 18 év alatt és felettmindannyian rákefélünk. Méghozzá az itt a probléma, hogy elvilegdiplomás, épelméjűnek nyilvánított emberek, akiket beszavaztunk abba aszép nagy dunaparti házikóba (ottam zajlik a legviccesebb tahóságshow), azoknak úgy tűnik, elfogyott az utolsócsepp eszük is. Legalábbis egy részüknek.
Ugyanis a kb. 300 képviselőből 117-en a NEM gombot nyomták meg. A büdöskölke ne akarjon dugni 18 év alatt, úgyhogy nem kell ehhez se óvszer,se fogamzásgátló. Na, persze ez sarkítás a részemről, ENNYIRE azért nem hülye 117 db.képviselő. Remélem, legalábbis, hogy legfeljebb néhányan ennyire maradiés középkori gondolkodásúak.
Nem, itten tévedés történt – hangsúlyozza mindenki, aki a nemreszavazott. Nem azt mondom, hogy középkori japán mintára kövessen elmindegyikük seppukut (bőven megelégszem, ha csak minden 10-dik képviselő teszi ezt),de azért megérdemelnénk valami bocsánatkérés-féleséget. Igen, mi, aválasztópolgárok, akik eltartjuk a saját pénzünkből ezt a bagázst 4éven keresztül. Mert mivel magyarázható egy ilyen "tévedés"? A változat:
Tisztelt honatyáink és honanyáink nem olvassák el alaposan, hogymost konkrétan milyen törvénytervezetről is kellene gombnyomogatássaldönteni. Amíg mindenkinek csak a plenáris pofajáratás a dolga, addigtökéletesen működőképes minden, de amikor odajut az ügy, hogy végtéreszavazni kell, akkor már büdös a munka, és nem kell alaposan átolvasni,hogy miről is van szó. B változat:
Bináris alapokon nyugvó működési mechanizmussal szerelt droidokülnek a parlamentben, vagy legalábbis ők vannak többségben. Amit mimondunk, az OK, amit a másik oldal mond, az NEM OK. Ha a mi csordánkbólhangzik a szó, akkor tapsolunk, és igent nyomunk, ha a riváliscsordából jön a bégetés, akkor fújolunk, és nemet nyomunk.
Független robotikai szakemberek szerint ez a bináris mechanizmust a pártállás nem befolyásolja. Bármelyik változat is igaz ebből, nekünk, egyszerű választópolgároknakreszeltek. Mert itt tényleg nem a röhejes óvszertörvény a vészes, hanemaz össze-vissza szavazáshoz vezető mentalitás. A csordaszellem, ami alegtöbb képviselőt befolyásolja (természetesen a pénzen és a hatalmontúl).
Valaki, aki újságírásra próbált tanítani engem még a BKF-en (vele azótais ápolgatjuk a kapcsolatot, pláne, hogy kiderült, ő is scifi fan),értetlenségét fejezte ki anno, és profi újságíróhoz méltatlannaivitásról tett tanúbizonyságot: feltette a költői kérdést acsoportnak, hogy azoknak a képviselő uraknak és asszonyoknak nem azlenne a feladatuk, hogy MINKET képviseljenek, és aszerint szavazzanak,ahogy ezt azok az emberek várnák, akik őket bejutatták? Mi a fene ez adolog, hogy a legtöbb esetben úgy kell szavazni, ahogy azt a frakcióelőírja? (Lásd botrányosan lebonyolított köztársasági elnökválasztás, renitens (?) SZDSZ képviselőkkel, és "egy a tábor, egy azászló" alapon szavazócetliket sajtónak mutogató Fidesz tagokkal.) Brod: az NPVG-nek nincs valami más változata, mondjuk Nagy Politikusokat kiVégző Gomb?
]]>