Csúfos véget ért a texasi Dallas városban megrendezett sci-fi találkozó, a FedCon USA. A rendezvény második napjának elején bejelentették, hogy az alacsony részvétel miatt nem tartják meg a további programokat. John Bilingsley (Dr. Phlox-ENT) és felesége, Bonita Freidericy éppen panelja közepén járt, amikor a rendezvény műsorvezetője, Richard Anderson közölte a hírt a jelenlévőkkel. A fórumokon a „rendezvény hőseként” emlegetett Billingsley azonban ettől függetlenül folytatta az anekdotázást, és válaszolt a rajongók kérdéseire is. Habár paneljeiket nem tartották meg, J.G. Hertler (Martok – DS9), Robert O’Reilly (Gowron – TNG, DS9) és Connor Trinneer (Trip Tucker – ENT) még ott maradtak autogramot osztogatni, azonban a hoppon maradt rajongók inkább a belépőjegyek árát szerették volna visszakapni.

A találkozó főszervezője, Tim Brazeal betegség miatt nem volt jelen. A programok lefújásáról döntő fia, Chuck Ballard szerint a fő probléma a szervezetlenség volt, a megígért fellép?k egy része nem is jelent meg a rendezvényen. Ugyanakkor ígéretet tett a csalódott rajongók kárpótlására. A BSG-s Aaron Douglas (Tyrol főtiszt) és James Callis (Baltar) nagyon csalódottak, és elárulták, hogy távolmaradásuk oka, hogy nem kapták meg a szerződésükben foglalt repül?jegyeiket.
Velük párhuzamosan a németországi találkozókat szervező FedCon Gmbh képviselője, Marc B. Lee nyilatkozatban határolódott a dallasi rendezvénytől. Reméli, hogy senki sem fogja azonosítani az immár 16 éves rendezvénysorozatot ezzel a malőrrel. Leszögezte, hogy valóban ők engedték meg Brazealnek a FedCon név használatát, azonban januárban teljes mértékben kiszálltak a projektből. A céget vezető Dirk Bartholomäe tömören annyit mondott, Tim nem az az ember, akinek gondolták.
]]>