Holdfénycon – Budapest

2010. június 12., Syma Csarnok

A Syma Rendezvényközpont C csarnokában kerül megrendezésre az első budapesti Holdcénycon, a Holdfény Team rendezvénye. Mint írják:
Ilyen összetett témakörű rendezvényre még nem volt példa magyarországon,kiemelkedően nagy érdeklődésre számítunk,és bízunk benne,hogy a legfiatalabbaktól a nagyszülőkig az egész családnak tartalmas,érdekes szórakozást tudunk kínálni,egy egész napos programsorozat keretében. Rendezvényünk célja,hogy a magyar fantasy,képregény,sci-fi,film és animerajongókat a lehető legszélesebb körből összehozzuk egy baráti találkozóra.A rendezvényen lehetőség nyílik új,hasznos tapasztalatok megszerzésére,egymás megismerésére,hiszen mindannyiunkat összeköt a színes fantázia,és a játékok,figurák,képregények,filmek iránti szeretetünk. A találkozón változatos programokkal,szerepjátékkártya,és miniatűr versenyekkel (pl.:Warcraft, Magic, Yu-Gi-Oh!, Star Wars, D&D, Warhammer),valamint az Anime rajongóknak Cosplay-el,AMV versennyel, filmvetítésekkel, karaoke, konzol, rajzversennyel, és tombolával várunk minden rajongót.
Bővebben a Holdfénycon.hu oldalon olvashattok az eseményről.

SFportal Találkozó – Budapest

2010. július 10.

Ahogy az SFportal stábjától már megszokhattátok, igyekszünk minden alkalomra valamely népszerű sci-fi sorozatból színészvendégeket hozni – idén David Nykl, a Stargate Atlantis népszerű szereplője látogat hazánkba. Bővebb információkat – helyszín, programok, jegyárak – a jövő héten adunk közzé a Találkozó. SFportal.hu weboldalon.

Szíriusz Napok – Budapest

2010. július 16-18. – Márton Áron Szakkollégium A budapesti Szíriusz Kultúrális Egyesület első országos találkozójára kerül sor a III. kerületi kollégiumban – egyben ez lesz az első idei többnapos sci-fi rendezvény is. Megemlékeznek a tragikusan elhunyt Trethon Juditról, lesz kerekasztal beszélgetés Réz Andrással, Szélesi Sándorral és Fonyódi Tiborral a magyar sci-fi film lehetőségeiről, bemutatkoznak egyéb sci-fi egyesületek, kiadók is. Gyakorlatilag folyamatos író-olvasó találkozók várhatóak, valamint szerepjáték és kártyajáték versenyek is. Bővebben a Szíriusz.org oldalon olvashattok az eseményről.

HungaroCon 2010 – Gyula

2010. július 30 – augusztus 1.

Idén nem Salgótarjánban, hanem Gyulán, a Végvári Esték csatolt rendezvényeként lesz megtartva a HungaroCon a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint. Az SFblogs-on nyitott HungaroCon blog alapján lesz űrkutatás-történeti kiállítás, sci-fi történeti kiállítás, űrkonyha bemutató és kóstoló. Bemutatkoznak a különböző sci-fi könyvkiadók, folyamatos programként pedig lesznek felolvasások is. A játékok, filmvetítések mellett lesznek sf színdarabok is a tervek szerint. Bővebb információt az Hungarocon.SFblogs.net oldalon találhattok.

Szefantor – Szeged

Augusztus 6-15.

A Szefantort lehet, nem is kellene már reklámoznunk – a folyamatosan visszatérő látogatók miatt gyakorlatilag évek óta telt házzal üzemel a Szegedi Fantasztikus Tábor. A napi 2 sci-fis előadás, játékok, vetélkedők és filmvetítések nem jelentenek igazán „hardcore” programot, inkább sci-fi rajongók közös kikapcsolódásának, nyaralásának tekinthető a 10 nap.  Ennek megfelelően a hangulat kitűnő, az SFportal szerkesztősége is lelkesen jár vissza. Bővebb információt az SFportal Szefantor fórumából lehet előbányászni.]]>