Délelőtt a legkisebbeknek (az óvodásoknak és kisiskolásoknak),délután pedig az idősebbeknek (felső tagozatosoknak ésközépiskolásoknak). A fesztiválra kicsiknek és nagyoknak egyaránt 250Ft a belépő.

A fesztivál helyszíne
Afesztivál helyszíne a budapesti Palace MOM Park, mely könnyűmegközelíthetősége és hatalmas terei miatt ideális a rendezvénylebonyolítására. A többszintes mozi második emeletén található négytermet használnánk a vetítések és a beszélgetések számára. Az előterekés folyosók pedig kitűnően alkalmasak az egyéb kapcsolódó programokhoz. A fesztivál látogatói
A fesztivál sokszínűsége miatt szülőket és gyermekeiket, általános és középiskolásokat egyformán várunk. A fesztivál időpontja
A2005-ös év legalkalmasabb időpontja október 29. Ez a nap a tanév ősziszünetét megelőző szombat, tehát nem kell a diákoknak a következő hetiiskolai felkészüléssel tölteniük a hétvégét. Az időjárás is ekkor már azárt térben tartandó rendezvényeknek kedvez. A fesztivál programjai
1. Gyermek- és ifjúsági filmek
Agyermek- és ifjúsági filmek a két nagyobb, egyenként 275 főbefogadására alkalmas (6-os és 7-es) teremben kerülnek vetítésre.Kiválasztásuknál fontos szempont, hogy 15 évnél régebben készült,eredetileg moziforgalmazásra szánt alkotások legyenek. Több műfajbanláthatunk filmeket, az egészestés rajzfilmtől a zenés filmekig. Amoziműsort úgy készítjük el, hogy a gyerekek minden korosztályataláljon magának megfelelőt.
2. Diákfilmek
A 8-as teremben (218fős) a fiatalok által készített filmeket láthatják az érdeklődők.Célunk nem az, hogy felkutassuk a tehetséges operatőröket,filmrendezőket, a jövő filmes szakembereit vagy az itt látható filmeketrangsoroljuk, hanem hogy a fesztiválon bemutathassuk a diákok filmjeitis.
3. “Nézünk, mint a moziban!”
A 9-es (178 fős) teremben,délelőtt a felnőtteknek, a szülőknek is tervezünk külön programot.Lehetőségük nyílik ugyanis, hogy belepillantsanak egy mozgóképórábaHartai László, A Magyar Mozgókép- és Médiaoktatási Egyesület vezetőjesegítségével.
A 9-es terem délután vidám filmes kísérleteknek, happeningeknek lesz a helyszíne:
4.Star Wars rajongói filmek, filmérdekességek, információs vetítések AStar Wars filmeknek hatalmas rajongótábora van itthon és szerte avilágban. Az érdeklődők különféle feldolgozásban több “rajongói filmet”is megnézhetnek. Ilyen például a Kemény Henrik bábszínházát idéző VitézJedi c. kisjátékfilm… Pupák, a Teveklub Internetes tevéje most már amozikat is megpróbálja meghódítani: Magyarországon először itt aFesztiválon látható a rajzfilmsorozat 26 epizódja.
5. “Hangos némafilm?”
Ismertmai, vagy akár régebbi filmek különböző jeleneteit közkedvelt színészekújraszinkronizálják, pontosabban új szöveget rögtönöznek hozzá. Mintahogy ez régen volt: zongorakísérettel. Megnézzük, hogy hogyan is nézneegy mai film Magyar Attila, Hajdú István, Kamarás Iván, Urmai Gábor,Szakács Tibor és Gáspár Sándor közreműködésével.
6. Játszóház
Egyébkülönféle programok is várják a gyerekeket a mozi előterében. Lehetőségszerint olyan játszóházat hoznánk létre, ami valamilyen módonkapcsolódhat a látott filmekhez.
7. “Vágjunk bele!”
Az előtérbenvágási technikákat leshetnek el az érdeklődők. Egy-egy 12-25 képbőlálló, egyszerű eseménysort különböző sorrendbe helyezve más-mástörténeteket alakíthatnak ki, egy profi vágó, Pál Tamásközreműködésével. A képsorokat Lóth Balázs rendező (Celluloid Műhely)segítségével készítjük el.
8. “Titkos helyek”
A rendezvénynekhelyet adó Palace MOM Park lehetővé teszi a “Titkos helyek” túramegvalósulását. Az érdeklődő gyerekeket a mozi szakemberei kísérikvégig a hétköznapokon egyébként a nézők elől elzárt területeken, ígymegismerkedhetnek a mai modern mozigépekkel, a mozitermekkulisszatitkaival, szakértők tolmácsolásában.
9. Pannónia Filmstúdió animációs kurzusa
Agyerekeknek a filmnézésen kívül azonban más programokat is tervezünk. Akisebbeket szeretettel várja a Pannónia Filmstúdió animációs kurzusamely a Mozi emeleti előterében kap helyet. A rajzfilmstúdió csapatabevezeti látogatóikat a rajzfilmkészítés rejtelmeibe. Az érdeklődőkkipróbálhatnak mindent, ami ahhoz kell, hogy az ötlet a vászonigeljusson. Mindeközben rajzfilm készül a résztvevő gyerekekközreműködésével, melyet a fesztivál látogatói is megnézhetnek arajzfilmstúdió korábbi kurzusainak gyerekmunkáival együtt.
10. “Nyitott filmstúdió”
AFelhőc produkció sikeres programja ezen a fesztiválon is jelen lesz. Afilmstúdióban mintha egy valódi filmforgatás helyszínén járnánk. Ajelentkező nézők jelmezeket ölthetnek és Hadházi László filmrendezősegítségével megvalósulnak a filmes álmok. A felvett képet folyamatosankivetítjük, így az esemény egyszerre szolgál valódi filmforgatásként ésszínházi produkcióként. A játékban résztvevő nézők megkaphatják, vagyaz Internetről letölthetik a róluk készült filmfelvételeket. A fesztivál jövője
Azelső alkalommal megrendezésre kerülő Gyermek és Ifjúsági Filmfesztiválelképesztően jó alkalom arra, hogy hagyományt teremtsen egy olyanfórumnak, mely a fiatalokat közelebb hozza a filmekhez, a mozihoz,egymáshoz. Reméljük, hogy Fesztiválunk a későbbiekben vidékinagyvárosokra is kiterjedő eseménnyé növi ki magát. A részletes program: 6. Terem
10:00 Misi mókus kalandjai (mozifilm)
színes magyar bábfilm, 1982, rendező: Foky Ottó
11:40 A varázsló
színes magyar ifjúsági film, 1969, rendező: Palásthy György
13:15 Kismaszat és a Gézengúzok
színes magyar ifjúsági film, 1984, rendező: Markos Miklós
14:45 Csutak és a szürke ló
színes magyar kalandfilm, 1960, rendező: Várkonyi Zoltán
16:30 Az eltüsszentett birodalom
színes magyar tévéjáték, 1956, rendező: Banovich Tamás 7. Terem
10:15 Keménykalap és krumpliorr (mozifilm)
színes magyar ifjúsági vígjáték, 1978, rendező: Bácskai Lauró István
12:15 Égigérő fű
színes magyar ifjúsági film, 1979, rendező: Palásthy György
14:00 Lúdas Matyi (Ludas Matyi)
színes magyar mesefilm, 1949, rendező: Ranódy László, Nádasdy Kálmán
16:15 Az ido urai (Les maîtres du temps)
színes magyarul beszélo francia-magyar animációs film, 1982, rendezo: René Laloux 8. Terem
10:30 Diákfilmek
12:30 Nézünk, mint a moziban!
14:30 Diákfilmek
16:30 Tanár úr kérem
fekete-fehér magyar vígjáték, 1956, rendező: Mamcserov Frigyes 9. Terem
10:15 TeveClub kisfilmek
11:00 Star Wars rajongói filmek
13:30 "Hangos némafilm!"
14:45 TeveClub kisfilmek
15:30 "Hangos némafilm!"
16:45 Star Wars rajongói filmek Előtér
10:00-1 8:00 Nyitott filmstúdió
10:00-18:00 Animációs kurzus
10:00-18:00 "Titkos helyek" túra
10:00-18:00 Vágjunk bele!
10:00-18:00 Játszóház

]]>