Hiába minden kritikusi fanyalgás a Da Vinci-kód filmváltozata kapcsán, vagy a katolikus egyház tiltakozása, a gyártó Sony Pictures számára eleddig több, mint 238 millió dollárt hozott. Logikus tehát, hogy egy újabb filmet készítsenek a témában – így Dan Brown egy korábbi regénye, a magyarul is megjelent Angyalok és démonok lehet a következő darab, ami a Da Vinci-kód előzményének is tekinthető.


Robert Langdon
, a harvardi professzor figurája elsőként amúgy is a 2000-ben publikált Angyalok és démonokban tűnt fel – akkor a Vatikánban kellett nyomoznia, az Illuminátusok után és egy rejtélyes gyilkosság után. Mint kiderül, az Illuminátusok egy pápai konklávé során a teljes Vatikánt fel kívánják robbantani… Az Angyalok és démonok film készítése egyelőre igen korai fázisban van, a tervezgetésnél tovább még nem jutott a Sony Pictures. Hogy Ron Howard rendező és Tom Hanks visszatér-e, az még igen kérdéses, bár nyilvánvaló, hogy a stúdió megpróbálja majd ismét befűzni őket a csapatba.
Ugyanez a helyzet Brian Grazerrel és John Calleyval, a film producereivel; élő szerződése egyelőre csak Akiva Goldsmannak van, aki a Da Vinci-kódból írta a forgatókönyvet – ugyanezt a munkát várják el tőle az Angyalok és démonok kapcsán. Kapcsolódó anyagok: Két és fél óra kódfeltörés – A Da Vinci-kód (Mandrew kritikája)
Művészet, történelem és A Da Vinci-kód
]]>