Nagy Piros Világmegsemmisítő GombSzeretném megköszönni kissg-nek az NPVG ikon elkészítését. Szerintem tök jó lett.

Sajnos a mai blogomban kénytelen leszek politikával foglalkozni. Akit ez zavar, attól elnézést kérek, de mivel a téma erősen kötődik a scifihez, így a legkisebb lelkiismeretfurdalás sem munkál bennem.
Ma reggel nemcsak az első hó esett le, hanem az állam is.Az index.hu-n olvastam, hogy a FIDESZ százezer önkéntes aktivistát toboroz a kampányához, úgymond ellensúlyozni a média elfogultságát. 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem a "toborzás" és a "százezer önkéntes aktivista" megrémített. Ízlelgessétek ti is kicsit ezt:

Toborzás.

Százezer önkéntes aktivista.

A Mysterious Universe sorozat egyik markéns része a magyarok jövőbeni történetével foglalkozik. A most megjelent új MU antológia – Az evolvens kalózai – tartalmaz egy magyar vonatkozású novellát a 2190-es évekből. A magyar szálat Harrison Fawcett kezdte el a Korona hatalma című hihetetlenül jó regényével, én pedig elhatároztam, hogy ha nem is abban az irányban, de folytatom a magyar történelémet.

Többek között tervbe vettem egy regény megírását, amely az Európai Unió bukásáa után, a 2070-es években játszódik Magyarországon, ahol polgárháború dúl. Utcai harcok, gerilla hadviselés, városokra, körzetekrem terekre, utcákra szakadt országban, egymást ölő szabadcsapatok, civilek, kicsit az Árpád ház kihalása utáni állapotokra hajazva.

Ma reggel ez a terv hirtelen életre kelt a szemem előtt, és nagyon de nagyon remélem, hogy a százezer aktivista egy esetleges választási kudarc után nem kap fegyvert a kezébe. Nagyon megijedtem ettől a hírtől, és nyugtassatok meg akár emailben is, hogy én vagyok paranoiás, és ez a toborzás nem olyan toborzás…
Mert ha esetleg mégis igazam van, és a scifi valósággá válik, akkor… NPVG, de komolyan.
]]>