Félelem némítja el az erdő hangjait. Némák atisztások, elnéptelenednek a fészkek, az odúk. Nem rikkant a rigó, nem dalol acsalogány, nem csiripel többé a vörösbegy, csak a szarkák cserregése hallatszikmindenütt. Ki tartja rettegésben Madárvilág lakóit?

1886}

Nem az ember a pusztítás okozója, hanem aszarkák. Ők törnek hatalomra, tervszerűen irtják az énekesmadarakat, talán méga ragadozómadarak sincsenek tőlük biztonságban. Annyian vannak…valóságoshadsereg, senki nem állhat ellen nekik. Senki? Talán mégis. Egy aprócska madár, Kirrick, az utolsó vörösbegy, akinek családjátés párját már megsemmisítette a fekete-fehér tömeg. Menekül, mert vadásznak rá,de menekülése küldetéssé válik: társra akar találni az üldöztetésben, és amiennél is fontosabb, ellene szegül a pusztításnak. Meg is leli társait abaglyokban, a sólymokban, a sirályokban, és a madarak közössége talán úrrálehet a szarkák gonoszságán.

Clive Woodall nagy sikerű kalandregényénekelső része bővelkedik izgalmakban, harcban, néha véres fordulatokban is. Ám aSzárnyak háborúja vége nem jelenti Madárvilág harcainak végét.

Kikel a tojásból az újabb nemzedék…

Kiadó: Móra
Terjedelem: 160 oldal
Ára: 1890 Ft-

 

]]>