Az első ilyet el Haszid arab sejk vásárolta meg 30 milliárd dollárért,és felszerelte a palotában. Aztán vett még egyet 35 milliárdért, ésfelszerelte a palotája másik felében, mert rájött, mivel senki másnaknincs rajta kívül teleportja, így nem tud hová menni vele.
Hamarosan minden multi-milliárdosnak birtokába került egy.
Elég olcsóvá vált, nagyobb légitársaságok, de a Deutsche Bahn isvásárolt belőlük. Gazdag turisták utaztak velükluxus-üdülőparadicsomokba, a repülés árának soxorosáért.
éjszakánként pedig, a legnagyobb titokban, egész tehervonatokat küldtekát rajtuk, miközben valamennyi "érintett" állomáson bekönyvelték őket,nehogy kiderüljön. Vonatonként vagy ezer dollárt megspóroltak, még ezis egy év alatt behozta volna a teleportáló – mondvacsinált – árát.
Idővel persze lezuhant az ára, az utolsót Micike, az intelligens teknőc30 centért vette meg, és végre hazatért. Az előállítás továbbra is egydollár felett maradt. Aztán feltalálták a virtuális valóság masinát, 20dollár, az elsőt el Haszid sejk a teleportálókon nyert 500 milliárdbólvette meg…
]]>