A hétvégén negyedszerre rendezték meg a Magyar Tolkien Társaságfarsangi bálját a VI. kerületi Ipartestületi székházban. Mármegérkezéskor feltűnt, hogy a Tolkien történeteiből ismert figuráknaköltözött rajongók helyett gyönyörű hölgyek lejtenek pompás estélyiruhákban, és elegáns urak kísérik őket szmokingban, öltönyben,nyakkendőben.

{mosgoogle center} Úgylátszik az évek során a beöltözős bulizós rajongói összejövetelre valóigényt felváltotta a bálozós keringőzős hangulat, legalábbis, ami amostani alkalmat illeti. A díszteremben üres székek nélkül kezdődött aműsor a szervezők legnagyobb örömére, hiszen az előzetes jegyeladásoknem alakultak a vártnak megfelelően.
Színpadi produkciókból nem volthiány a farsangon: a lelkes fellépők három órányi változatos műsorthoztak össze, ami meglepő módon alig-alig tűnt hosszúnak, és simánkibírható volt egy szünettel. Persze a farcsontokon érződött a hosszúücsörgés, de a produkciók után a bőséges mennyiségű hidegtálakhoz éssüteményekhez való versenyfutásban mindenki megmozgathattaelgémberedett tagjait. A jelmezverseny hamar lezajlott, hiszenmindösszesen egy tucat beöltözött figura küzdött az első háromhelyezettnek járó tortákért, amiket végül harmadikként a csontvázkezétdobáló holtak vezére, másodikként egy veszélyes fenyegetéseket (LEVÁGNIFEJED!) kiabáló keletlakó herceg, és a gitárhosszal győző Bombadil Tomavehettek át.

A jelmezesekdíjazása után sor került két, immár hagyományosan a farsangi bálonátadása kerülő vándordíj kiosztására is. A Mathom díjat a Társaság vezetősége annak adja át, aki az  elmúlt esztendőben legtöbbet tette az MTT-ért, a Gandalf díj, pedig a Társaság tagsága szerint legeredményesebb vezetőségi tagnak jár.

éjféltájban kezdődött a Bál királyának éskirálynőjének megválasztása egy táncos, ügyeskedős vetélkedő keretében,és ezzel egy időben a díszterem melletti helyiségben megnyitotta kapuita kaszinó, ahol csoki-tallérokkal próbálhatták ki szerencséjüket avendégek. Az esemény jócskán hajnalig tartott, és bár az étel és italaddigra erősen megfogyatkozott, a vendégek többsége egészen záróráigjól szórakozhatott valamelyik teremben.

Összességében egy jól szervezett,kiváló rendezvényen vehettünk részt. Persze apróbb hibák vagykellemetlenségek itt is előfordultak, de a vendégek arcáról mindvégigaz elégedettség és a jókedv sugárzott. Külön öröm volt látni a sokhozzátartozót és „külsős” vendéget, akik – bár a Társaságmindennapjairól mit sem tudnak – mégis lelkesen és mosolyogvacsatlakoztak a tagság ünnepéhez, és kéz a kézben táncoltak,nevetgéltek, játszottak kifulladásig.

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló Tolkien 114. születésnapjáról
„Miért is mondtam nemet Peter Jacksonnak”
Magyarországra érkezett Ted Nasmith
J. R. R. Tolkien 114. születésnapi ünnepsége

]]>