A fasiszta Magyarország első Mars-utazója, az egri borokután nyomozó uniós kommandósok, az öccsüket genetikailag átszabó gyerekek, Athos,Portos és Aramis phaserkarddal, a barátnőjével Rómában szórakozó ördög – mind-mindszereplői Anthony Sheenard novelláinak, amelyekből egy kiemelt válogatást teszle a Graal Könyvek Kiadó az SF-et kedvelő közönség elé A csonkolás művészete címmel.

1886}

A Graal Könyvek Kiadó Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) novelláibóljelentetett meg egy kivételes válogatást 2006 karácsonyára. A tizennégy írásbólálló antológia bepillantást nyújt egy alternatív magyar történelembe, a közeliHold gyarmatosítása során adódó problémákba, de olvashatnak távoli világokról,idegen fajokról és civilizációkról is, melyek ismerkednek az emberrel vagyéppen az ember ismerkedik velük.

A szerző 1997-ben publikálta első regényét Városalapítók címmel, amiért egy évvelkésőbb Zsoldos Péter díjat kapott, akkor először, azóta pedig még kétszer: Sötétség előtt című regényéért (2005) ésa Galaktika magazinban közölt Galileocímű novellájáért (2006). Novellistának tartja magát, az elmúlt években többtucat tudományos-fantasztikus, misztikus novellát vagy fantasy-írást tett le azolvasók elé. Most megjelenő antológiájában biztos kézzel vezeti át olvasóit amúlton és a jövőn, írásaiból nem hiányzik a humor és az irónia, de a tragédiasem.

A csonkolás művészetébenolvasható novellák mindegyike magán viseli a szerző meghökkentő világlátását,és mélyen emberi gondolkodását. Ha megdöbbennének olvasás közben, gondoljanakbele: miért lenne más a jövő embere, mint a mostani? Az emberiség nem mindig alegtökéletesebb válaszokat adja felmerülő problémáira. Több írást is PabloNeruda verseskötete, a Kérdések könyveihletett.
A szerzőről:

Szélesi Sándor akkor vette fel az Anthony Sheenard íróiálnevet, amikor első SF-regénye, a Városalapítókmegjelent a Cherubion kiadó gondozásában. Írt misztikus történelmi kalandregényeket,melyek az ötezer évvel ezelőtti magyarság körében játszódnak, illetve egyikszülőatyja a legnépszerűbb magyar space-fantasy sorozatnak, a Mysterious Universe világának.Szerkesztő, forgatókönyvíró, 2003-2005 között az Átjáró SF&F Magazinfőszerkesztője.

 

Megjelent: 2006. november 23.

 

Kiadó: Graal Könyvek Kiadó
Terjedelem: 264 oldal
Ára: 1980 Ft-


]]>