A 2005. év Galaktika közönségdíjas írója regényében elviszminket a XXVI. század túlnépesedéstől fuldokló Földjére. Egy olyan világdiferenciáldiagnózisát tárja elénk, ahol évszázadok óta halálos bűnnek számít abetegség, és szigorú szabályok határozzák meg, meddig élhet egy ember.  

1886} 

A társadalom vezető csoportja, az orvosok, a gyors halálbiztosítására tesznek morbid „Hipokratészi” esküt. A regény fehérköpenyes hőse, Phyl Macao, lélegzetelállító és egyben meghökkentő kalandok sokaságánkeresztül jut el önzésének szűkre szabott korlátaiból egészen a… csillagoségig. Mert a túlnépesdés csökkentését még erőszakos módszerekkel is elérniképtelen, de hatalmához a végletekig ragaszkodó orvosi kaszt elől amenekülésnek csak egy útját látja: benépesíthető új világok meghódítását. Alakosság könyörtelen dezinficiálásán, érzelmes szerelmeken és  izgalmascyberkalandokon keresztül vezet a jobb életet keresők útja az ígéret csillagafelé.

A regényben elgondolkoztató társadalmi kórismét kapunk ajövő egy elrettentő változatáról, egy érzékeny tollú író/diagnoszta/jóvoltából.

 

Kiadó: Agenda
Megjelent: 2006. November 10.
Ára:
2490Ft-

  

]]>