Eddig ugyan csak BrandanFraser szerződött le a régi színészek közül – a többi egykori sztárról (Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo,Oded Fehr) még nincs hír. Az viszont szinte biztosnak tűnik, hogy már2007. első felében forgatják a Múmia 3. részét.

1886}

Brandan Fraser döntése végülis megérthető, hisz az első Múmia-film 1999-ben egészen155 milliós amerikai bevételig menetelt (világviszonylatban összesen 416 milliódollár lett), két évvel később A múmia visszatér című folytatás még nagyobbatszólt (202 millió Amerikában, 433 millió összesen). A filemt az Universal Pictures készíti, a rendező nem Stephen Sommers lesz (őírta és rendezte az első két részt), hanem talán Joe Johnston (JurassicPark 3.), akivel még tartanak a tárgyalások. A forgatókönyvet igyekeznek atiniízlés felé orientálni, legalábbis erre utal, hogy a Smallville című sorozatkét szülőatyja, Alfred Gough és Miles Millar írják a szkriptet.

Még aforgatókönyvet se olvasta, de akár már most aláírná a szerződést „Az elszántdiplomatában” nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Rachel Weisz színésznő, akinekhollywoodi karrierje az 1999-es A múmiával kezdődött, amit hamarosankövetett a második rész, A múmia visszatér (2001). „Egyértelműenszeretnék benne lenni.” – mondta Rachel, akit az egyiptomi horror-sztorióta olyan alkotásokban láthattunk, mint Az ellenség a kapuknál, Egyfiúról, vagy éppen a Constantine, a démonvadász.

{youtube}lMjZFYdL-8Y{/youtube} 

]]>