Egyre-másra jelennek meg az újabb híresztelések a Batman: Kezdődik! című film folytatása kapcsán. Bár a denvéremberes mozi újabb darabját csak 2008-ra ígérték be a készítők, a Kezdődik! világsikere után érthető a várakozás magasabb hőfoka.

A rajongók nagy része ugyanis kedvezően fogadta a Denevérember történetét új stílusban bemutató, a korábbi Batman-filmek hangulatától eltérő – Christopher Nolan által rendezett – filmet. A mozi az egész világon gyorsan sikeres lett, csak az első amerikai hétvégén 47 millió dolláros bevételt hozott a konyhára.

Mivel az első rész vége azt sejteti, hogy Joker lesz a fekete ruhás hős következő ellenfele, azonnal megindultak a találgatások az újabb Batman-mozival kapcsolatban. Maga Jack Nicholson sem zárta ki egy vele készült interjúban, hogy esetleg újra eljátszaná a „mosolygós” rosszfiú karakterét. Mégis kevéssé valószínű a háromszoros Oscar-díjas legenda visszatérése, mivel a történet egy fiatal Jokert igényel. A szereppel kapcsolatban így Lachy Hulme nevét emlegetik, aki sokaknak a Mátrix-trilógia harmadik részéből lehet ismerős.

Főgonoszként felvetődött még Harvey Dent, azaz Kétarc színre lépése is. Sokak szerint azonban Kétarc a következő filmben még  csak epizódszereplő lesz, s csak egy későbbi Batman-filmben csap össze igazán a Denevéremberrel. A skizofrén ügyvéd figuráját egyébként korábban Tommy Lee Jones formálta meg a Mindörökké Batman című moziban. A szerepre – a Túl a barátságon című filmben nyújtott alakítása miatt Oscar-jelöléssel is büszkélkedő – Jake Gyllenhaal mellett, az énekes Justin Timberlake nevét is bedobták egyes források. Gyllenhaallal kapcsolatban érdekesség, hogy a Batman: Kezdődik! színészválogatásán sokáig versenyben volt Bruce Wayne szerepéért. Sőt, 2004-ben Pókemberként is szóba került a neve, ám végül az eredeti főszereplő, Tobey Maguire mégis vállalta a hálószövő kalandjainak folytatását. A sokak által rendkívül tehetségesnek tartott Gyllenhaalt egyébként legutóbb a Bőrnyakúak című filmben láthatta a közönség.

Ami biztos, a szereplőgárda magja eredetileg is három részre szerződött, így a Batmant alakító Christian Bale, a hűséges komornyikot játszó Michael Caine és a tudós bőrébe bújó Morgan Freeman már biztosan nem hiányzik majd a filmvászonról.

Caine és Freeman igazi nagyágyúk, így az ő „megtartásukat” rendkívül fontosnak tartották a készítők. Christian Bale személye is legalább ilyen sokat nyom a latban, hiszen köré lehet felépíteni az újabb Batman-sztorikat. A harminckét éves wales-i színész korábban a 2020: A tűz birodalma és A gépész című filmekkel szerzett nevet magának, népszerűségét pedig csak továbbnövelte Gotham City igazságosztójának eljátszása.

]]>