Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatának rajongói már januárban megalapították klubjukat, ám most sort kerítettek első összejövetelükre is, amely egyszerre volt klubbelépő és farsang. Az eseményre a Fanyűvő étteremben került sor.

Mint azt az SFportal oldalain hírül adtuk, az Anita Blake kalandjait kedvelők január 13-án, egy pénteki estén megalapították klubjukat. Jó egy hónappal később már megérett a helyzet egy találkozóra is. Az alapítók (a Vampire-kártyajátékot is menedzselő A Könyvesbolt) február 18-án este hat órára, a Fanyűvő étterembe hirdetett vámpír-farsangot. Mint ahogy az várható volt: a jó vámpír későn ébred, a társaság így este hét órára gyűlt össze.

Ekkor azonban már számos vérszívó jelen volt, hogy az asztalokon lobogó gyertyák fényénél megismerkedjenek egymással. A helyiségben a vörös és a fekete dominált, igazi vámpíros hangulattal. Az arcok fakók voltak, az öltözékek kifinomultak, a hajak extrák, a karók véresek… Hamarosan megérkezett a Hamilton-regényeket megjelentető kiadótól, az Agavétól, Csurgó Csaba és Sigmund Viktória (az alsó képen láthatók). Viktória készíti az Anita Blake regények egyedi és különleges címlapjait. A rendezvényre speciális sütik is készültek: úgymint megkarózott szív alakúak, véres kereszt alakúak (az oldalsó képen egy ilyet kínál nassolásra egy megkarózott vámpírlány – Suesy), és koporsó alakúak. Szép, fényes barna csokis kiskoporsók feküdtek egy másik sütis dobozban. A körbekínálás sikeres volt, mindenki harapni akart. Nem lehetett panaszkodni sem rájuk: pedig a kiszáradt vámpíroknak a ropogós teasütemény nem a kedvenc étkük. {mospagebreak title=Kvízek, nyertesek, vérszívók}
Kiosztásra kerültek az Anita Blake kvízek is, amelyek kemény próba elé állították azokat, akik helyesen akarták kitölteni őket. A több oldalas kérdőíven nem csupán karikázni kellett, hanem kifejtős kérdések is szerepeltek. Igazi fanatikusoknak készült: minden eddig megjelent regényből akadt benne megválaszolandó kérdés, ami most már nyolc kötetnyi ismeretet jelent! Az ismerős pincérnő pedig térült-fordult az italokkal és ételekkel… Csupán a legfontosabbat nem hozhatta: vért. Ám a résztvevők feltalálták magukat: az este önkiszolgáló jelleggel kellett működjék a vérszívás. A kvíz kitöltése sokáig tartott. Sly például kabala plüss-pingvinje segítségével (tisztára Anita Blake!) próbált meg sikeresen válaszolni a kérdésekre. Az igyekezetnek megvolt az oka: csak egyetlen nyertes lehetett, csak a legjobbnak járt ajándék. Az ajándékot egészen a rendezvény legvégéig titokban tartották. Aztán tizenegy körül elérkezett az ideje a tombolának és a kvízek eredményhirdetésének is. Jobb oldalt látható a boldog nyertes a nyereményével. Az este azonban azok számára is jó véget ért, akik nem töltötték ki olyan jól a kvízt. Az egyedi tombola-nyereményekkel további ajándékokat lehetett nyerni. A legvégén a már megfogyatkozott társaság a Fanyűvő kisszínpadán összeállt pár tucat közös képre (egyet lent láthattok), hogy ne vesszen el az utókor számára az első magyar Anita Blake-es vámpírfarsang emléke. A kép bal alsó szélén a szervezők: hátuk mögött a vámpírok és vámpírnők. Kapcsolódó fórumok:
Magyar Laurell K. Hamilton Klub
Agave SF További képeket is találhattok az SFportal.hu oldalain. Kattintsatok a bal oldali menüsor alján található „Galéria – Képeslap” ikonra, majr ott a „Hazai fantasy találkozók” képecskéjére! Ha el szeretnétek küldeni az ott található képet valakinek: arra is van lehetőség: 1. Válaszd ki a Neked tetsző képet (a képek új ablakban nyílnak meg, így ha pop-up blokkolót használsz, elképzelhető, hogy külön kell engedélyezned azt).

2. A jobb felső sarokban találsz egy boríték ikont, erre kattints rá a képeslap küldéséhez. (Képeslapot csak bejelentkezett felhasználók tudnak küldeni!)

3. Töltsd ki a nevedet, az e-mail címedet, majd a címzett nevét és e-mail címét, valamint az üzenetet, amit küldeni akarsz – aztán el is küldheted!

A címzett egy linket fog kapni, amire rákattintva megtekintheti a képeslapot, illetőleg az üzenetet.
 

]]>