A Writers Guild Of America díjára, a WGA Awardsra idén is több sf témájú sorozatot jelöltek – így a Lost, a BSG és a vadonatúj Heroes alkotói is reménykedhetnek abban, hogy nyernek a rangos megmérettetésen.

A Lost – Eltűntek idén talán két új díjat is bezsebelhet a már meglévőek mellé: lehet, hogy idén a legjobb sorozatnak fogják megválasztani, de akár a legjobb epizód díját is besöpörheti a "Two for the Road" című résszel Elizabeth Sarnoff és Christina M. Kim forgatókönyv-író páros.

Lost – Eltűntek

Two for the Road

(S02E20)

{youtube}r6ZczeWv3e8{/youtube} Ha a teljes sorozat nyerne, akkor terjedelmes írógárdát díjaznának az elismeréssel: JJ Abrams, Monica Owusu-Breen, Carlton Cuse, Leonard Dick, Drew Goddard, Javier Grillo-Marxauch, Adam Horowitz, Dawn Lambersten Kelly, Christina Kim, Edward Kitsis, Damon Lindelof, Steven Maeda, Jeff Pinkner, Matt Ragghianti, Elizabeth Sarnoff és Alison Schapker tették hozzá a maguk kreativitását a Losthoz. A Battlestar Galactica – Csillagközi romboló harmadik évadának nyitó duplarésze, az "Occupation / Precipice" is esélyes, a forgatókönyvírója Ronald D. Moore, aki a sorozat legfontosabb (és legnépszerűbb) epizódjait írja.

Battlestar Galactica – Csillagközi romboló

 

3. szezon trailer

{youtube}c_dZYansgWw{/youtube} A Heroes – Hősök ugyanakkor a legjobb új sorozat kategóriának lehet a győztese, az idei ősz slágereként nem lenne meglepő, ha Jesse Alexander, Adam Armus, Natalie Chaidez, Aron Eli Coleite, Kay Foster, Bryan Fuller, Michael J. Green, Tim Kring, Jeph Loeb és Joe Pokaski munkáját ismerné el a szervezet.

Heroes – Hősök

 

1. szezon trailer

{youtube}ERoTa7SFX_s{/youtube}
A legjobb epizód kategóriájában versenyez Lawrence D. Cohen is, aki a Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King című 8 részes sorozat egyik darabját írta.

Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King

trailer

{youtube}vH8_4tJ2jcc{/youtube}
 

]]>