Minden idők legjobb sci-fi sorozatait, filmjeit és irodalmi alkotásait kívánja toplistába rendezni az SFblogs.net, a magyar SF rajongók blogszolgáltatója – az összeállításban a hazai bloggerek segítségére számítanak a játék kiírói. Több különböző kategória, több forduló – a Nagy Nyári SF Toplista néven futó játék valóban egész nyáron fog futni, és igazi web 2.0 közönségdíjjá szeretne válni. Elsőként a tévésorozatokat veszik górcs? alá.

Az SFblogs toplista egy, a magyar bloggerek segítségével összeállított lista a legjobb SF művekről és alkotókról. A három tervezett fordulóban először a tévésorozatokak, és azok alkotóit vizsgálják meg; másodjára hasonló listát állítanak fel a mozifilmekkel kapcsolatban; végül pedig az irodalom vizein evezve a legjobb regények és írók következnek.

A jelölteket nem a játék kiírói határozzák meg, ahogy a végső sorrend sem rajtuk múlik – hanem a hazai sci-fi rajongó bloggereken. A játék oldalán meghatározott szabályok alapján mindenki írhat a saját blogjában egy bejegyzést, ahol a meghirdetett kategóriákban felállíthatja a saját toplistáját: jelölhet műveket, alkotókat, és azokat pontozhatja. A toplistát pedig beküldheti a zsűrinek, akik összesítik a jelölteket és a rájuk leadott pontszámokat, majd pedig eredményt hirdetnek.

A science fiction összejövetelek egyik legnépszerőbb teremsportja a science fiction definiálása – írta Frederik Pohl, népszerő sci-fi szerző. A kiírók szerint a játék egyben egy érdekes kísérlet is, hogy a jelölések alapján meglássuk: a magyar blogoszféra mit is tekint tudományos fantasztikumnak.

Az első forduló a tévésorozatokról szól – az alábbi kategóriákban kíván az Sfblogs eredményt hirdetni:

– LEGJOBB TV SOROZAT

– LEGJOBB TV SZÍNÉSZ

– LEGJOBB TV SZÍNÉSZNő

– LEGSZEXISEBB TV SZÍNÉSZ

– LEGSZEXISEBB TV SZÍNÉSZNő

– LEGJOBB FILMES / TÉVÉS ?RHAJÓ

– LEGJOBB TV / MOZI VILÁG

Részletes játékkiírás, játékszabályok és szavazási rendszer az alábbi oldalon:

http://toplista.sfblogs.net

Zs?ritagok blogjai:

http://orka.sfblogs.net

http://dzsejt.sfblogs.net

http://chelloveck.sfblogs.net

http://merras.sfblogs.net

]]>